Međunarodni dan mladih

Foto - Grad Varaždin financijski će i dalje podupirati projekte udruga mladih

Objavljeno: 11.08.2023. 17:45

Zadnja izmjena: 11.08.2023. 17:51

Grad Varaždin i dalje će financijski podupirati projekte udruga mladih, a participativni proračun dobar je model rada u kojemu se mlade uključuje u proces donošenja financijskih odluka Grada, istaknuto je na današnjem sastanku u palači Patačić u povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih.

Kako je priopćeno iz Grada Varaždina, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković tim je povodom održao sastanak sa članovima Odbora za mlade Gradskog vijeća Grada Varaždina, Savjeta mladih Grada Varaždina i predstavnicima Centra za mlade i nezavisnu kulturu P4. Zajedno s pročelnicom UO za društvene djelatnosti Danijelom Vusić, s njima je razgovarao o položaju i politikama za mlade u Varaždinu.

Bilo je riječi o projektima koje Grad provodi u interesu djece i mladih tijekom cijele godine, pri čemu je ključna podrška i uvažavanje stavova mladih te njihovih interesa, navodi se u priopćenju.

Kako je istaknuto, Varaždin, koji nosi epitet grada mladih, i dalje će financijski podupirati projekte udruga mladih. U tom smislu ocijenjeno je kako je participativni proračun dobar model rada u kojemu se mlade i djecu uključuju u proces donošenja financijskih odluka Grada Varaždina, odnosno proračunskih dokumenata.  

Najavljene su i neke od budućih aktivnosti mladih u Varaždinu, pa su tako iz Centra P4 najavili projekat „Kvart na brzaka“, a ponovit će se i simulacija rada u Gradskom vijeću na kojoj će mladi i djeca moći raspravljati o svojim interesima s nosiocima izvršne vlasti, navodi se u priopćenju. 

 

Komentari