FOTO Nova zapošljavanja: Press Glass uskoro otvara svoju tvornicu

galerija-images/pres glas

Objavljeno: 22.01.2015. 11:21

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izgradnja pogona poljske tvrtke Press Glass, koja se bavi proizvodnjom industrijskog stakla, gotovo je završena, a ovih dana raspisani su i natječaji za nova radna mjesta.

Press Glas u svojem pogonu u Jalžabetu planira otvoriti oko 250 novih radnih mjesta, a aktualni natječaji za kadar visoke stručne spreme raspisani su preko Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i portala Moj-posao.hr.

Zasad se traže projekt menadžeri, odnosno strojarski tehničari i inženjeri, elektrotehničari i inženjeri, šefovi održavanja.

- Kada se obave razgovori i popune ova radna mjesta, slijede i natječaji za radnike. S obzirom na to da zasad ide sve prema planu, tvornica će svoj pogon otvoriti do lipnja ove godine - doznajemo od Štefice Španić, direktorice Poslovne zone.

Press Glass je vodeća europska tvrtka koja se bavi prerađivanjem stakla za potrebe u građevini. Njihovi proizvodi prisutni su i u Južnoj Americi i Aziji. Surađuju s vodećim proizvođačima prozora (stolarije) i staklenih fasada.

Početkom 2014. godine Uprava Press Glass SA odlučila je osnovati podružnicu Press Glass d.o.o. i pritom otvoriti tvornicu sa sjedištem u Hrvatskoj.

Hrvatska podružnica osnovana je u ožujku 2014. godine i neposredno nakon registracije tvrtke započeli su radovi, što je ujedno označilo i početak ulaganja.

U kolovozu 2014. godine tvrtka PRESS GLASS d.o.o. dobila je dozvolu za gradnju proizvodnog postrojenja u Varaždinu te su time započeti građevinski radovi. Završna faza investicije planira se u svibnju 2015. godine, a početak proizvodnje trebao bi početi u lipnju 2015. godine.

Sa zapošljavanjem novih djelatnika započelo se u studenom 2014. godine, a traže se kandidati za radna mjesta u proizvodnji i administraciji.

{gallery}pres glas{/gallery}

 

Komentari