poticanje obrtničkih zanimanja

FOTO Općina Beretinec stipendira srednjoškolce koji se školuju za deficitarna zanimanja

Objavljeno: 03.02.2018. 16:49

Zadnja izmjena: 03.02.2018. 16:56

Općina Beretinec prvi puta ove godine dodjeljuje stipendije učenicima drugih i daljnih razreda koji se školuju u srednjim školama za deficitarna zanimanja kao što je tokar, bravar, elektromehaničar, vozač i zavarivač.

Navedena zanimanja vrlo su tražena na tržištu što znači da učenici bez problema odmah nakon srednje škole mogu naći posao. Ugovori su potpisani sa šestoricom učenika koji će primati stipendije u iznosu od 250,00 kn mjesečno do kraja školske godine 2017./2018.

Svoj stav o ovoj vrsti stipendiranja izrazio je i načelnik Igor Kos.

- Posebno sam sretan što od ove godine krećemo i sa stipendiranjem učenika srednjih škola u deficitarnim zanimanjima. Ulaganje u ljudi, a posebno u obrazovanje je strateški najvažnija stavka u razvoju Općine. Ovime pokazujemo da su nam mladi ljudi na prvom mjestu, ispred asfalta i betona. Želja nam je da imamo što više mještana koji rade i primaju plaću te od nje mogu dostojno živjeti. Pronatalitetna politika strateški je cilj Općine Beretinec. Uz naknade novorođenima, sufinanciranje vrtića, sufinanciranje školske kuhinje, stipendije za srednjoškolce i studene na fakultetima, škole plivanja i ostalih aktivnosti kroz udruge, stvaramo sredinu poželjnu za život - izjavio je Kos

Komentari