iz eu fondova

FOTO Osigurani paketi hrane za najugroženije građane Lepoglave u vrijednosti gotovo 150 tisuća kuna

Objavljeno: 27.07.2018. 10:43

Zadnja izmjena: 27.07.2018. 10:51

Grad Lepoglava i ove će godine biti dio projekta «Humanitarni paket za središnju Hrvatsku» koji se provodi sredstvima iz programa Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD) u vidu ublažavanja siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći.

Sredstva dolaze iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije (FEAD), a na našem području njime će koordinirati Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec koje je za tu namjenu ostvarilo potporu u iznosu od 142.760 kuna. Osim same podjele paketa hrane i higijenskih potrepština, provodit će se i aktivnosti u području financijske pismenosti i upravljanja kućnim budžetom te primjena antibiotika kod liječenja djece.

- Uvijek kažem kako se razvijenost lokalne zajednice može lako izmjeriti kvalitetom života najranjivijih građana u toj zajednici. Izuzetno mi je drago da nastavljamo s ovim projektom i ove godine jer sam dojma kako nam svima malo više fali one prave solidarnosti u društvu, onih istinskih vrijednosti koje vas potiču na pomaganje svojim sugrađanima. Gradovi i općine moraju kroz ovakve inovativne modele osigurati minimalnu skrb za svoje mještane i pokazati kako je briga za njih nešto na čemu počiva socijalna skrb i proaktivna socijalna politika u lokalnoj zajednici – poručio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač 

Prošle godine je u sklopu istog projekta na području Lepoglave distribuirano kroz tri organizirane podjele 408 prehrambenih i higijenskih paketa koje je u sveukupnoj vrijednosti od 44.332 kuna primilo 140 Lepoglavčana.

 

Komentari