obilazak radova

Foto - Spinalni centar pri samom kraju: 'Drugi su stali, mi ne, uredit ćemo i Minervu iznutra'

Građevinski radovi trebali bi, naime, završiti već u rujnu ove godine, upravo je u tijeku i natječaj za opremanje bolnice, a završetak projekta predviđa se najkasnije 31. ožujka sljedeće godine...
Objavljeno: 19.07.2022. 10:40

Zadnja izmjena: 19.07.2022. 11:06

Župan Anđelko Stričak uveo je novu praksu, a to su obilasci koje uoči sutrašnje sjednice Županijske skupštine organizira po ključnim projektima. Sutra neposredno prije sjednice na redu je Dvorac Šaulovec, a danas je to bio Spinalni centar u Varaždinskim Toplicama koji je pred samim dovršetkom.

Građevinski radovi trebali bi, naime, završiti već u rujnu ove godine, upravo je u tijeku i natječaj za opremanje bolnice, a završetak projekta predviđa se najkasnije 31. ožujka sljedeće godine.

Dosad diamici projekta nije naštetila ni pandemija, kao što nisu ni posljednja poskupljenja građevinskih radova, a to su podjednako naglasili i županStričak i ravnatelj Specijalne bolnice u Varaždinskim Toplicama dr. Denis Kovačić.

'Ono najvažnije je da će projekt biti sigurno završen i da neće stati, kao što je to dosad bilo, da niz projekata koji su započeti nisu dovršeni.'

'Drugi su stali, mi ne'

- Dinamikom koju smo si zacrtali centar bismo mogli opremiti već do kraja godine, ali ako ne, dragi Bože, strpit ćemo se još mjesec dva. Ono najvažnije je da će projekt biti sigurno završen i da neće stati, kao što je to dosad bilo, da niz projekata koji su započeti nisu dovršeni – rekao je Stričak.

- Mnogi slični veliki objekti stali su i nažalost se ne događa ništa. Mi smo dinamiku građenja uspjeli održati, iza ovoga stoji dražava i saborski zastupnici koji pomažu  – nadovezao se Kovačić

Kroz najviše tri godine cijeli ovaj kompleks možemo očekivati u novom ruhu.

'Uredit ćemo i Minervu'

Projekt je ukupno vrijedan 125 milijuna kuna, na sedam tisuća kvadrata donijet će ono što se danas radi na jedva 1500 kvadrata, a Stričak je danas najavio i unutarnje opremanje Minerve.

- Tu također ne stajemo, pripremamo jedan projekt unutarnjeg uređenja Minerve koja je izvana energetski obnovljena, a kako bi došli do četiri zvijezdice. Naravno, vodimo brigu i o sadržaju i o uređenju okoliša. Kroz najviše tri godine cijeli ovaj kompleks možemo očekivati u novom ruhu.

'Tu također ne stajemo, pripremamo jedan projekt unutarnjeg uređenja Minerve koja je izvana energetski obnovljena, a kako bi došli do četiri zvijezdice.'

Komentari