obilazak

Foto - Stričak obišao radove u Novom Marofu, domaćin Jenkač priredio iznenađenje

Objavljeno: 09.05.2023. 16:00

Zadnja izmjena: 09.05.2023. 16:05

Foto: Boris Matijašec / Na slici: Siniša Jenkač iznenadio slasticama

Župan Varaždinske županije i gradonačelnik Novog Marofa obišli su sanacije klizišta vrijedne 710 tisuća eura i najavili nove investicijske zahvate.

Riječ je o klizištima u Podrutama, gdje ih je čak šest, a Varaždinska županija i Županijska uprava za ceste osigurali su da se sredstva dobiju od Fonda za oporavak i otpornost.

- Kao što vidite, cesta je vrlo prometna i vrlo je važno da se kroz natječaje koji su hvala Bogu omogućili značajna sredstva saniraju ova klizišta. Nažalost, svake godine pojavljuju nam se i nova klizišta koja postupno saniramo s Hrvatskim vodama ili kroz ovakve projekte. U drugim slučajevima s 40 posto sredstva sanaciju klizišta sufinanciramo kao Grad – rekao je Siniša Jenkač.

Veliko gradilište

Župan Anđelko Stričak kazao je kako će ŽUC ove godine obnoviti više cesta nego što je obnovljeno u proteklih sedam godina.

- S velikim zadovoljstvom mogu istaknuti da je cijela županija jedno veliko gradilište. ŽUC upravlja s 900 kilometara cesta, a svugdje investicije dogovaramo s načelnicima i gradonačelnicma. Presvuči ćemo i dvije ceste novim asfaltnim tepihom: cestu Presečno-Kotari i cestu Bela-Podrute. Vrijednost te investicije je oko 540 tisuća eura. Samo ove investicije ukupno iznose oko 1,25 milijuna eura – rekao je Stričak.

Iznos se penje do 1,4 milijuna eura ako se pridoda investicija u nogostup u Grani, te nogostup i proširenje ceste u Završju Podbelskom. U obilasku je sudjelovao i ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački, koji je novinarima pojasnio detalje.

Komentari