U OPĆINI PETRIJANEC

FOTO Štromar, Bunić i Posavec obišli radove na izgradnji kanalizacije vrijedne više od 2 milijuna kuna

Objavljeno: 22.06.2018. 13:38

Zadnja izmjena: 22.06.2018. 13:49

U pratnji potpredsjednika Vlade RH i ministra graditeljstva i prostornog uređenja Predraga Štromara te direktora Varkoma Željka Bunića, načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec provjerio je kako napreduju radovi na projektu Aglomeracije –  izgradnje kanalizacije.

U Zelendvoru je u ponedjeljak otvoreno gradilište, a za mjesec dana očekuje se otvaranje još jednog. Inače, projektom Aglomeracije su na području općine Petrijanec obuhvaćena naselja Nova Ves Petrijanečka, Zelendvor, Strmec Podravski, Družbinec i dio Petrijanca, odnosno sporedne ulice koje nisu obuhvaćene kanalizacijom.

– Ukupna vrijednost investicije za područje općine Petrijanec iznosi nešto više od 2 milijuna kuna, što je 5,3 posto od ukupne vrijednosti projekta. Na tom će se području izgraditi 17 km cjevovoda, 14 km gravitacijskog i 3 km tlačnog cjevovoda te šest crpnih stanica – nabrojao je Posavec dodavši da se projektom želi poboljšati zaštita podzemnih voda, nakon njega će više od 93 posto općine imati priključenost na pročišćavanje Aglomeracijom.

Tijek radova pohvalio je i ministar graditeljstva.

– Projekt Aglomeracije vrijedan je više od 600 milijuna kuna, s pročistačem još i više, i moram poručiti svim građanima da će biti problema. Bit će prašine i blata, ali moramo to napraviti. Ovaj se projekt radi da naše vode zaštitimo od zagađenja i da je sačuvamo za buduće naraštaje – dodao je Štromar izrazivši nadu da će Varkom, kao investitor, s izvođačima sve odraditi u roku kako bi građani županije imali standard jednak onome koji imaju ostali građani EU.

Direktor Varkoma napomenuo je kako ovaj projekt predstavlja civilizacijski iskorak, njime se štite naše vode i vodotok, ali i podzemne vode.

– Varkom će učiniti sve da stvari teku normalno, i kao što sam već rekao, to je svojevrsni komunalni „tsunami“ i to ne samo grada Varaždina već i kompletne županije u dijelu gdje se radi Aglomeracija – zaključio je Bunić.

Komentari