FOTO : U ovom trenutku vlak s izbjeglicama stigao u čakovečki kolodvor

Objavljeno: 17.10.2015. 17:05

Zadnja izmjena: 24.02.2016. 11:01

Foto: Nikola Kokotec

Kao što smo izvijestili, Izbjeglička kriza dobila je novu dimenziju nakon što je Mađarska u noči s petka na subotu zatvorila granice i prestala propuštati migrante. RH ih sada usmjerava željezničkim koridorom iz Tovarnika preko Koprivnice i Varaždina do Čakovca. U ovim trenucima prioritetni vlak je ušao u blokirani željeznički kolodvor...

>>Vlak izbjeglicama prolazi kroz Varaždin i u poslijepodnevnim satima stiže u Čakovec

Prvi vlak s izbjeglicama stigao je u Čakovcu u subotu oko 17.30 sati. U Čakovcu nema uređenog prihvatilišta za izbjeglice, pa se ne predviđa njihovo duže zadržavanje niti zbrinjavanje.

U Čakovcu će se, kako neslužbeno doznajemo, sada odraditi samo tzv. „tranzitni“ dio na putu izbjeglica prema Sloveniji.

Na željezničkom kolodvoru u Čakovcu parkirano je 15-tak autobusa kojima će se dio migranata prevesti do graničnih prijelaza sa Slovenijom. Izbjeglička kriza izaziva veliku medijsku pozornost i nakon što se preselila u sjeverozapadnu Hrvatsku.

To potvrđuje i nazočnost velikog broja domaćih i stranih medijskih kuća poput BBC-a, Reutersa, CNN-a i drugih.

Prema posljednjim objavljenim podacima MUP-a, nakon početka provođenja mađarskog „Schengena“, od ponoći je u Republiku Hrvatsku ušlo 5.220 migranta, a trenutno se u privremenom prihvatnom centru u Opatovcu nalazi 2.748 osoba.

I dalje se očekuje priljev migranata s područja Republike Srbije, a od početka migracijske krize na područje RH ušlo je 191.587 migranta, navode u Ministarstvu unutarnjih poslova.

Daljnji tijek događaja pratite na eVaraždinu...

 

Komentari