općina breznički hum

FOTO Učenicima novomarofske srednje škole predstavljen projekt REACT kojim se želi potaknuti međukulturalni dijalog

Objavljeno: 28.03.2018. 15:02

Zadnja izmjena: 28.03.2018. 15:07

Početkom tjedna u novomarofskoj je srednjoj školi zainteresiranim učenicima predstavljen projekt REACT, a riječ je o europskom projektu u kojem sudjeluje 7 europskih zemalja, među kojima vrlo aktivno i uspješno sudjeluje općina Breznički Hum kao glavni organizator predavanja za marofske srednjoškolce, koje je održao profesor Ivan Jedvaj sa zagrebačke Visoke škole ekonomije i marketinga.

Načelnik Brezničkog Huma Zoran Hegedić, učenicima je predstavio svoju općinu i svih 8 projekata u kojima su proteklih šest godina sudjelovali. Hegedić je tom prilikom naglasio kako je uz aktualnu temu osnovna ideja projekta da se što više mladih uključi u provođenje i osmišljavanje ostalih projekata financiranih iz Europske Unije.

- Projektom se želi razviti zajednički pristup integraciji migranata, poticanje međukulturnog dijaloga i međusobnog razumijevanja kroz građansko sudjelovanje državljana zemalja EU i državljana trećih zemalja koji zakonito borave u Europskoj Uniji. Cilj projekta je razviti suradnju po pitanju državljanstva, smanjenje etničkih stigmi, integraciju i interkulturni dijalog, stvarajući jezgru tematske mreže koja će se s vremenom proširiti na nove partnere, uspostaviti oblike dugotrajne suradnje i ojačati interakciju između gradova i institucija EU-a - istaknuo je Jedvaj 

 

Komentari