FOTO: Udruga Oreh dobila vrijedan projekt za zaštitu života lokalne zajednice

galerija-images/socijalno poduzetnistvo - novi marof

Objavljeno: 28.01.2015. 18:04

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

U novomarofskom Kulturnom centru Ivan Rabuzin u srijedu, 28. siječnja, predstavnicima medija je predstavljen projekt „Inicijativa za poticanje zapošljavanja i lokalnog razvoja na području Knina i Novog Marofa“. Sam projekt financiran je od strane Europske Unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Projekt se temelji na suradnji udruga Oreh (nositelj), udruge Naše ognjište (partnera) te gradova Novog Marofa i Knina. Europska Unija je u cijelosti financirala ovaj projekt u visini od 196.851,54 kuna, a on će se provoditi od 29. prosinca 2014. do 28. prosinca 2015. godine.

Prema riječima predsjednice Oreha Marije Čolje, cilj ovog projekta je razvoj ljudskih potencijala kroz socijalno poduzetništvo kao mogućnost zapošljavanja, samozapošljavanja i društvene uključenosti osoba u nepovoljnom položaju na području Novog Marofa i Knina.

- Uspješna provedba inovativnih aktivnosti omogućit će se unaprjeđenjem provedbenih i stručnih kapaciteta dviju udruga, povećanjem svijesti lokalne zajednice o učincima socijalnog poduzetništva, radnog i društvenog uključivanja 40ak osoba te umrežavanjem s ključnim sudionicima, a to je 9 novih partnerstva – izjavila je Marija Čolja

Kako izgledaju neki od proizvoda vrijednih ruku žena iz Oštrica i Novog Marofa pogledajte u našoj fotogaleriji

{gallery}socijalno poduzetnistvo - novi marof{/gallery}

Komentari