100 % iz EU FONDOVA

Varaždinska i Međimurska županija partner Bjelovarsko-bilogorskoj županiji u projektu vrijednom gotovo milijun kuna

Objavljeno: 24.07.2018. 12:49

Zadnja izmjena: 24.07.2018. 12:57

Cilj EU projekta u kojem sudjeluje Bjelovarsko-bilogorska, Varaždinska i Međimurska županija je unaprijediti kvalitetu socijalnog dijaloga i poticati dijalog između tijela javne vlasti, poslodavaca i sindikata da bi se u konačnici djelovalo na gospodarski razvoj, zapošljavanje, ali i poboljšanje prava radnika i rast plaća. 

Nositelj projekta pod nazivom „Povećanje efikasnosti i održivosti rada gospodarsko-socijalnih vijeća Bjelovarsko-bilogorske županije, Međimurske županije i Varaždinske županije“ je Bjelovarsko-bilogorska županija, dok su preostale dvije županije partneri. 

Ukupna vrijednost projekta je 962.987 kuna, a u 100 % iznosu se financira iz Europskog socijalnog fonda, istaknuto je na uvodnoj konferenciji projekta koja je održana u hotelu Central u Bjelovaru. Projekt će se provoditi do 29. rujna 2019. godine.

Zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin napomenuo je da Varaždinska županija itekako podupire takve aktivnosti, što potvrđuje i činjenica da je u ovom projektu partner, dok je nositelj EU projekta ZAKOS za održivi socijalni dijalog, koji se također već provodi.

- Gospodarsko-socijalna vijeća su važna i zato što omogućavaju poslodavcima i predstavnicima radnika da utječu na lokalne, regionalne, ali i nacionalne politike. Putem ovog projekta će se jačati komunikacijske, pregovaračke i miriteljske sposobnosti, što govori da socijalni dijalog nije jednostavan te da ga trebamo podići na još višu razinu. Koliko je Europskoj uniji to važno, jasno govori podatak da takve projekte financiraju u 100 % iznosu – rekao je Vugrin

 

Komentari