FOTO: Za vrijeme Špancirfesta obustavit će se radovi u Habdelićevoj ulici u Varaždinu

Piše: IT/eVaraždin

Objavljeno: 19.08.2015. 16:47

Zadnja izmjena: 26.02.2016. 13:36

Foto: Siniša Sović

U Ulici Jurja Habdelića u centru Varaždina u tijeku je rekonstrukciji kolnih i hodnih površina, a za Špancirfest radovi će se obustaviti.

Rekonstrukcija Habdelićeve izvesti će se, kroz Program održavanja ulica i hodnih površina u povijesnoj jezgri Grada Varaždina za 2015. godinu, a izvoditelj radova je tvrtka Colas Hrvatska d.d. s podizvoditeljem, tvrtkom, Vodogradnja d.d. Varaždin. Predviđena vrijednost radova na rekonstrukciji Habdelićeve ulice je 3.250.000,00 kuna.

Ovih dana radovi su u punom jeku, a naše čitatelje smeta to što se radovi obavljaju uoči Špancirfesta te se pitaju zašto se sa sanacijom nije krenulo prije.

Odgovor na to pitanje dao nam je varaždinski gradonačelnik Goran Habuš koji ističe da je obnovu ulice diktirala izgradnja hotela Park.

- Nismo mogli početi sanirati prije zbog teške mehanizacije koja je radila na izgradnji hotela Park. Da smo išli u sanaciju ulice poslije Špancirfesta, ne bi je završili do otvorenja hotela Park, a to je 6. prosinac - objašnjava gradonačelnik Habuš.

Tijekom Špancirfesta radovi će se prekinuti i moći će se prolaziti kroz Habdelićevu ulicu.

- Maknut će se ograda i urediti kolna površina kojom će se prolaziti  - dodao je Habuš.

Tako će se djeca nesmetano moći igrati u parku Kreative.

Završetak predviđa se do 15. studenog 2015. godine.

Komentari