GDCK Varaždin nastavlja s edukacijom iz prve pomoći za prosvjetare

Objavljeno: 08.02.2015. 10:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: GDCK

Edukaciju iz prve pomoći za odgojno-obrazovne djelatnike osnovnih i srednjih škola koju provodi Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin do sada je prošlo ukupno  216 odgojno-obrazovnih djelatnika...

Sukladno odobrenju Ministarstva  znanosti, obrazovanja i sporta na prijedlog Hrvatskog Crvenog križa da se u osnovnim i srednjim školama provodi program osposobljavanja učitelja, nastavnika i stručnih suradnika za pružanje prve pomoći, GDCK Varaždin vrši besplatnu edukaciju za djelatnike škola u trajanju od osam sati kroz predavanja i praktični rad.

Cilj ove edukacije je da nastavnici usvoje osnovna znanja o bolestima i određenim stanjima kako bi mogli prepoznati promjene u ponašanju učenika i pojavu prvih simptoma te sa usvojenim vještinama staloženo i bez panike pružiti adekvatnu pomoć i tako spriječiti daljnje komplikacije a u iznimnim situacijama, spasiti život.

Usvojenim vještinama stiče se određena sigurnost kod pomaganja učenicima, kontrolira se panika i bolje se može nositi sa stresnom situacijom koja često sprečava pravovremenu reakciju.

Naučeno znanje i usvojene vještine uvelike pridonose i promjeni stava o bolesnim učenicima kako kod odgojno-obrazovnih radnika tako i kod ostalih učenika. Tako je do sada obuku iz prve pomoći prošlo ukupno  216 odgojno-obrazovnih djelatnika iz Elektrostrojarske škole, srednje Strukovne škole, II osnovne škole, osnovne škole Cestica, osnovne škole „Vladimir Nazor” Sv.Ilija i srednje Gospodarske škole.

GDCK Varaždin u narednom periodu nastavlja s edukacijom za sve zainteresirane osnovne i srednje škole.

Komentari