Mladen Markač i Generalski zbor posjetili Varaždinske Toplice

Objavljeno: 05.09.2014. 16:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Zoran Stanko

Izvor: galerija-images/generali u toplicama

U Varaždinskim Toplicama danas se okupilo vodstvo Hrvatskog generalskog zbora, koje je ispred spomenika poginulim braniteljima položilo vijence.

- Ovdje smo da odamo počast žrtvama rujanskog rata u Varaždinu 1991. godine te da se prisjetimo doprinosa kojega su hrvatski branitelji iz Varaždinske županije i grada Varaždinskih Toplica dali u u obrani suvereniteta domovine - rekao je član upravnog odbora spomenute udruge hrvatskih generala brigadni general Željko Sačić, napomenuvši kako je i jedan od razloga njihova okupljanja redovita sjednica upravnog i nadzornog odbora.

Ipak, kao njemu osobno najvažniji razlog istaknuo je posjet generala Mladena Markača koji se danas također našao u Varaždinskim Toplicama, ali nije davao izjave za medije.

Nakon polaganja vijenaca prisutni generali posjetili su i simpozij stopostotnih invalida domovinskog rata, koji se upravo održava u Minervi, poslije čega kreću na druženje u Jakopovec gdje će ih Željko Sačić ugostiti u svojoj klijeti. Kako je Sačić napomenuo, Markač tamo nije bio deset godina.

>>12. zdravstveno-savjetodavni simpozij stopostotnih HRVI u Var. Toplicama

S druge strane, prisutstvo generala na simpoziju bila je ujedno prilika da im ratni invalidi skrenu pozornost na svoje probleme. Osim što su istaknuli kako ostaju bez sve više svojih prava, postavili su, između ostaloga, pitanje zašto po prvi put na tom simpoziju koji se ove godine održava 12. puta nema ministra branitelja.

{gallery}generali u toplicama{/gallery}

Komentari