Grad Lepoglava dodijelio novčane potpore za 24 novorođene djece

Objavljeno: 31.03.2015. 16:15

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Grad Lepoglava

Izvor: galerija-images/lepoglava bebe

Prvi puta u ovoj godini u gradskoj su se vijećnici u Lepoglavi, na prijemu koji organizira Grad Lepoglava, okupile obitelji sa svojim malim prinovama, kako bi primile jednokratnu gradsku potporu za novorođenu djecu.

Riječ je o potpori koju Grad Lepoglava posljednjih desetak godina isplaćuje obiteljima s novorođenom djecom pomažući im na taj način da pokriju dio povećanih kućanskih izdataka.

Ovisno radi li se o prvom, drugom ili trećem, odnosno svakom slijedećem novorođenčetu, nazočnim su obiteljima isplaćene potpore u iznosu od 1.500, 2.000, odnosno 2.500 kuna.

Ovom su prigodom isplaćene 24 novčane potpore koje je uručio gradonačelnik Marijan Škvarić, dok su iz ruku zamjenika gradonačelnika Hrvoja Kovača i predsjednika Gradskog vijeća Roberta Maček sretne mame, uz čestitke, primile gradske poklone i cvijeće.

- Sretni smo kada se u gradskoj vijećnici okupi ovoliko sretnih obitelji i kada im možemo ovim simboličnim darom čestitati na prinovama u obitelji. To su naši najmlađi sugrađani, zbog kojih nastojimo što je moguće više razviti naš grad i stvoriti sredinu ugodnu za život. U tom nastojanju, između ostalog, brinemo se da razvijemo komunalnu infrastrukturu, u Lepoglavu smo doveli pedijatra, ulažemo u razvoj školstva, a stvaramo i uvjete za dolazak investitora kako bi, kada odrastu, imali gdje raditi – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić te pozvao roditelje da iskažu interes za nabavkom vlastitog stana kako bi se, u dogovoru s resornim ministarstvom, mogao pokrenuti projekt poticane stanogradnje.

Zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač pozvao je roditelje da ukažu i na ostale potrebe kako bi Grad znao na koji im način može dodatno pomoći.

- Upravo smo na prijedlog roditelja prijašnje potpore za nabavku dodataka za prehranu beba ukinuli i na račun toga povećali iznose jednokratnih novčanih potpora koje su vam ovom prigodom isplaćene – podsjetio je Kovač, dok je predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček poručio svim roditeljima da ne trebaju brinuti da će, ukoliko bude povećan broj novorođenih beba, biti smanjena gradska potpora.

- Iznos koji je predviđen za potpore obiteljima s novorođenom djecom nije fiksni i Gradsko vijeće će ga s velikim zadovoljstvom, ukaže li se za to potreba, povećati – rekao je Maček.

U ovoj je godini Grad Lepoglava za tu namjenu u proračunu izdvojio 140.000 kuna. Zanimljivo je da je u posljednjih nekoliko ovakvih prigoda isplaćeno više potpora obiteljima  s novorođenim djevojčicama nego dječacima. Ovim prigodom gradske je potpore dobilo 18 djevojčica i šest dječaka. 

{gallery}lepoglava bebe{/gallery}

Komentari