INOVATIVNI TURIZAM

Gradonačelnik Bosilj nazočio završnoj konferenciji projekta ''Walk a story''

Objavljeno: 24.08.2021. 16:24

Zadnja izmjena: 24.08.2021. 18:51

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u utorak je nazočio završnoj konferenciji Erasmus+ projekta Inovativni turizam – prikupljanje kulturne baštine kroz međugeneracijske šetnje pod nazivom Walk a story.

Projekt Walk a story bavi se očuvanjem kulturne baštine na inovativan i moderan način. Na završnoj konferenciji bile su predstavljene ideje očuvanja kulturne baštine kroz međugeneracijske šetnje i priče te rezultati projekta.

- Grad Varaždin je sa šest partnera iz Europe kroz ovaj projekt razvio inovativni i svima dostupni turistički proizvod koji prikupljanjem kulturne baštine kroz međugeneracijske šetnje omogućuje građanima da dijele svoje videozapise putem aplikacije, a istodobno motivira stanovnike, turiste, starije i mlade da prošeću i snime svoju priču. Vjerujem kako će ovaj projekt motivirati i druge gradove da svoju turističku ponudu temelje upravo na STORY TELLINGU – pričanju priča, kao temelju inovativnog turizma budućnosti kao i međusobnom povezivanju gradova projektnih partnera.“ – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj. 

Ukupna vrijednost projekta je 186.928 eura od čega je za Grad Varaždin namijenjeno 22.233,00 eura. Nositelj projekta je sportska udruga iz Danske, a projektni partneri, uz Grad Varaždin, dolaze iz Španjolske, Rumunjske, Turske i Poljske. Projekt je započeo krajem 2018. godine, a službeno završava 1. rujna 2021. godine.

Komentari