u prostorijama grada

Gradonačelnik Čehok sastao se sa predstavnicima sportskih udruga - evo glavnih zaključaka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.11.2018. 12:41

Zadnja izmjena: 02.11.2018. 12:42

U gradskoj vijećnici danas je održan prvi u nizu sastanaka na koje je gradonačelnik Ivan Čehok pozvao sve predstavnike varaždinskih sportskih udruga, članica Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Uoči donošenja Proračuna Grada Varaždina gradonačelnik i predstavnici udruga raspravljali su o financiranja sporta Grada Varaždina u 2019. godini na temelju prijedloga programa javnih potreba u sportu Grada Varaždina kojega je prihvatila Skupština Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina na sjednici održanoj dana 18. listopada 2018. godine.

Svi predstavnici sportskih klubova izrazili su zadovoljstvo ovakvim načinom suradnje i istaknuli da se osjete pozitivni pomaci u sportu unatrag dvije godine, ali uvijek bi moglo i bolje. - Grad u ovom trenutku radi najviše što može da sportu osigura uvijete kakve zaslužuju varaždinski sportaši. Znamo da ima poteškoća i s terminima i s raspodjelom sredstava i s kriterijima za podjelu sredstava, i naravno da smatram da se može puno bolje, ali upravo zato smo danas ovdje da zajednički, razgovorom i otvoreno odlučimo kako želimo dalje raditi -istaknuo je gradonačelnik.

Nakon rasprave, iz Grada poručuju kako je zaključeno da će se se u 2019. godini u proračunu Grada Varaždina osigurati financijska sredstva za izradu Strategije razvoja sporta Grada Varaždina. Kako je također zaključeno,potrebno je i povećati iznos stipendija vrhunskim sportašima Grada Varaždina s osnovnim ciljem njihovog ostanka u matičnim varaždinskim klubovima.

Nadalje, s gradskom sportskom dvoranom Varaždin potrebno je pronaći rješenje u obnovi dijela rasvjete dvorane po pravilima Svjetske stolnoteniske federacije u svrhu organizacije svjetskog stolnoteniskog turnira za kadete i juniore u 2019. godini. Naposljetku, potrebno je pronaći rješenje korištenja školskih sportskih dvorana u osnovnim školama Grada Varaždina, a koje bi subotom koristile sportske udruge, članice zajednice sportskih udruga Grada Varaždina.

Komentari