Habuš za sutra najavio prosvjed ispred Ministarstva zaštite okoliša pod nazivom "Dosta je zavlačenja!"

Objavljeno: 14.10.2015. 20:17

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Nakon što dvaput zaredom ovog mjeseca, zbog nedostatka kvoruma, nije mogla biti održana posljednja sjednica Gradskog vijeća i sve glasnije se u pitanje dovodi izglasavanje proračuna krajem ove godine, varaždinski gradonačelnik odlučio je, nakon retorike (slučaj krađe bicikala), zaoštriti i svoje političke djelovanje.

Riječ je o balama smeća koje je obećao maknuti do konca ove godine, a stvar se i dalje ne miče s mjesta, vjerojatno i iz razloga što će se za manje od mjesec dana održati i parlamentarni izbori.

Na adrese medija stiglo je stoga danas navečer oko 20 sati priopćenje, u kojem gradonačelnik Habuš poziva građane sutra u Zagreb - na prosvjed ispred Ministarstva zaštite okoliša i prirode. Priopćenje je poslano pod naznakom „HITNO“, prenosimo ga u cijelosti:

U četvrtak, 15. listopada 2015. godine u 10:30 sati na ulazu u zgradu Ministarstva zaštite okoliša i prirode u kojoj je smješten i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u Radničkoj cesti 80 u Zagrebu bit će održan prosvjed na kojem će gradonačelnik Grada Varaždina Goran Habuš javnost upoznati s najnovijom situacijom rješavanja problema bala u Varaždinu.

Gradonačelnik upućuje javni poziv svim zainteresiranim sugrađanima da mu se priključe u akciji kojom želi upozoriti na okolnosti koje sprječavaju rješavanje tog problema. U obraćanju medijima, gradonačelnik će ukratko ponoviti kronologiju te prijedlog rješavanja problema nagomilanih bala otpada.

Okupljanje svih zainteresiranih sudionika prosvjeda pod nazivom "Dosta je zavlačenja!" počet će u četvrtak u 9 sati na prilaznoj cesti prema odlagalištu bala u Brezju gdje će biti formirana kolona automobila i sudionika koji će krenuti za Zagreb.

Komentari