„Želiš li se mijenjati za mjesto?“

Na varaždinskim parkiralištima postavit će se table s fotografijama sugrađana s invaliditetom

Objavljeno: 03.12.2018. 13:15

Zadnja izmjena: 03.12.2018. 13:30

Grad Varaždin danas se priključio mnogim hrvatskim gradovima u kampanji „Želiš li se mijenjati za mjesto?“ koju je ovog rujna pokrenula splitska komunalna tvrtka Split Parking. Glavni cilj kampanje je osvijestiti građane o važnosti poštivanja propisanih parkirnih mjesta za osobe s invaliditetom.

Drugi i dugoročni cilj jest izmjena Pravilnika o znaku pristupačnosti i promjena nadležnosti kako bi se sankcioniranje zloupotrebe istog lakše provodilo. Damir Habijan, predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina izjavio je kako građani Varaždina moraju biti svjesni problema s kojim se naši sugrađani susreću, kada je netko zloupotrijebio parkirno mjesto namijenjeno njima.

Kako stoji u priopćenju, na inicijativu HDZ-a Grada Varaždina, u suradnji s Crtorad d.o.o., u Varaždinu će se postaviti 15 – 20 tabla s fotografijama naših sugrađana, osoba s invaliditetom, uz parkirališna mjesta prilagođena za njih, a Habijan poziva i ostale gradove u Varaždinskoj županiji da se pridruže ovoj inicijativi postavljanjem spomenutih tabla.

Komentari