još nije vrijeme

HDZ neće podržati Bilićev prijedlog o izdvajanju OŠ Ludbreg iz županijskog sustava

Objavljeno: 14.02.2018. 09:46

Zadnja izmjena: 14.02.2018. 10:00

Foto: Mirela Horvat

Danas su na sastanku Kluba vijećnika HDZ-a na kojem su bili prisutni predsjednica županijske Zajednice žena HDZ-a "Katarina Zrinski" Nadica Dreven Budinski, predsjednik varaždinske Županijske skupštine Alen Runac i gardonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač iznijeti stavovi o Bilićevom prijedlogu decentralizacije školskog sustava, točnije izdvajanju OŠ Ludbreg iz županijskog sustava. Evo što kažu o tome.

Vijećnici HDZ-a tvrde kako su u ovom trenutku protiv Bilićevog prijedloga decentralizacije, jer je Županija osnivač koja je svih ovih godina provodila i provodi projekte u školama i trenutno nemaju sve škole iste uvjete i tek kada će sve škole ostvariti jednake uvjete onda mogu zatražiti sve jedinice lokalne samouprave osnivačka prava.

- Postoje 33 škole u županiji i brojni projekti izgradnje sportskih dvorana, objekata i modernizacije koji se mogu realizirati jedino uz financijsku pomoć Županije i kada se projekti završe, onda će biti stvoreni uvjeti za prihvaćanje prijedloga, tako da na sjednici Županijske skupštine nećemo podržati taj prijedlog - rekla je Budinski

Stavu koji je iznijela Budinski priklonili su se i Siniša Jenkač koji je rekao kako se samo u OŠ Novi Marof provode projekti vrijedni 50 milijuna kuna, dok su kompletne investicije u školstvo na području županije preko 200 milijuna kuna.

- S obzirom na potrebe koje postoje i velika ulaganja, jedinice lokalne samouprave ne mogu na sebe preuzeti odgovornost i brigu za škole, a to se može realizirati samo uz pomoć Županije. U budućnosti, kada će sve biti izgrađeno što je projektima predviđeno, tada će se moći preuzeti briga za škole na lokalnoj razini jer ne želimo da se projekti koji su u pripremi preranom decentralizacijom unište. Kada je veći sustav, dolazi i više novaca - potvrdio je Jenkač

 

Komentari