Vidovec: Legalizacija uz 70 posto popusta na iznos komunalnog doprinosa

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 21.02.2013. 17:32

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: -

U prijedlogu dnevnog reda koji će se naći na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća Općine Vidovec, a koja će najvjerojatnije biti i posljednja, naći će se i prijedlog načelnika Hranića da se donese izmjena i dopuna odluke o komunalnom doprinosu kojom će se svim žiteljima Općine Vidovec omogućiti povoljnija legalizacija nezakonito izgrađenih objekata. 

Naime, već prije je izmjenama i dopunama odluke omogućeno OPG-ima i poljoprivrednima poduzećima legalizacija objekata koji služe za poljoprivrednu proizvodnju pod povlaštenim uvjetima uz popust od 70% od utvrđene vrijednosti komunalnog doprinosa.

Ovim prijedlogom načelnika, ukoliko ga prihvati općinsko vijeće, biti će omogućena legalizacija stambenih i ostalih popratnih građevina pod istim uvjetima za sve žitelje.

Do sada je iznos komunalnog doprinosa iznosio 15 kn po kubnom metru, a ako vijeće prihvati načelnikov prijedlog on će iznositi 4,5 kune.
Ujedno će biti i predloženo da se omogući otplata na 12 rata.

Hranić je pokrenuo ovu inicijativu smatrajući da općina, u ovoj teškoj materijalnoj situaciji za sve žitelje općine, treba prvenstveno voditi brigu da olakša svojim žiteljima legalizaciju, a ne da se vodi načelom što boljeg punjenja općinskog proračuna.

Iako je općinski proračun jedan od manjih u našoj županiji, racionalnim gospodarenjem i smanjenjem plaće općinskog načelnika i naknada dužnosnika već početkom prošle godine, uspijevaju se realizirati i veće investicije na području općine, a dugovanja općine na osnovu prije preuzetih obaveza iz mjeseca u mjesec se smanjuju.

Komentari