Hrvatski studentski zbor zasjedao u Varaždinu na Sveučilištu Sjever

Objavljeno: 26.08.2015. 20:15

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Sveučilište Sjever

Studentski zbor Sveučilišta Sjever bio je prvi puta domaćin 7. sjednice Hrvatskog studentskog zbora što je održana 21. kolovoza ove goidne. Time su studentski predstavnici ostalih javnih sveučilišta imali priliku upoznati najmlađe hrvatsko Sveučilište.

Krajem svibnja ove godine Sveučilište Sjever dobilo je status javnog sveučilišta, a samim time predstavnik studenata postao je ravnopravni član najvažnijeg tijela studenta, Hrvatskog studentskog zbora.

Tako je Hrvoje Selec, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Sjever u srpnju sudjelovao na 6. sjednici Hrvatskog studentskog zbora u Rijeci, a tamo je dogovoreno da će domaćin naredne sjednice biti upravo Studentski zbor najmlađeg hrvatskog Sveučilišta, Sveučilište Sjever.

- Ovom smo sjednicom kolegama s ostalih sveučilišta htjeli prezentirati aktivnosti Studentskog zbora Sveučilišta Sjever, te predstaviti samo Sveučilište. Bitno je aktivno sudjelovati u radu Hrvatskog studentskog zbora, te time utjecati na kvalitetu studiranja i u našim krajevima. Želimo stvoriti model konkurentnost između Sveučilišta, te time podići kvalitetu visokog obrazovanja u Hrvatskoj, što bi svima nama trebao biti cilj – rekao je Selec, predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta Sjever.

Upravo na tu temu Hrvatski studentski zbor je u Varaždinu održao sjednicu s fokusom na programske ugovore, općim ciljevima u visokom obrazovanju i indikatorima, a materijali su pripremljeni za skorašnji sastanak s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta koje uskoro kreće u pripremu i raspravu o  navedenoj temi. Također treba riješiti problematiku  vezanu uz položaj studenata stručnih studija, odnosno usklađivanje njihovog ostvarenog stručnog naziva.

- Već duže vrijeme, gotovo pola godine, Hrvatski studentski zbor radi na prijedlogu novog zakona o Studentskom zboru koji bi trebao donijeti velike promjene u načinu organiziranja i djelovanja studentskih zborova. Nadamo se da će  i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u nama prepoznati konstruktivnog predlagača i partnera te uvažiti naše prijedloge – poručio je Aleksandar Šušnjar, predsjednik Hrvatskog studentskog zbora.

Predstavnici Studentskih zborova Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Rijeci iskoristili su priliku i prezentirali kolegama nadolazeće Europske sveučilišne igre Zagreb – Rijeka, kojima će navedena sveučilišta biti domaćini 2016. godine.

Komentari