Humanitarna utrka, kotlić i business forum na prvom "Rotary Health Days"

Objavljeno: 25.08.2015. 15:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: V. Mihalić

U organizaciji sva tri varaždinska Rotary kluba, ovog će se vikenda u Varaždinu i Trakošćanu po prvi puta održati Rotary Health Days, humanitarna utrka oko Trakošćanskog jezera, a uvertira u događanje bit će 4. Rotary Business Forum.

Kao što je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare, ovo je prvi puta da su se u organizaciju složno uključila sva tri varaždinska Rotary kluba, Rotary Club Varaždin 1181, Rotary Club Varaždin i Rotary Club Varaždin Jug, a po pokroviteljstvom Varaždinske županije i Grada Varaždina.

- Iako mi surađujemo, izuzetno me veseli ova suradnja sva tri Rotary kluba s našeg područja. Ova humanitarna utrka bit će zaporavo jedno uživanje u sportskim aktivnostima, ali i gurmanskim delicijama. Naši Rotarijanci pripremat će za sudionike utrke kotlić od sastojaka koje će sami odabrati. Želja nam je da nam se u ovoj humanitarnoj utrci pridruži što više naših sugrađana kako bi se skupilo što više novaca - istaknuo je Damir Crleni, predsjednik Rotary Cluba Varaždin.

A novac od kotizacije za humanitarnu utrku u nedjelju prikupljat će se za dvoje bolesne djece s područja općine Bednja. Kotizacija za humanitarnu utrku iznosi 100 kuna, a obiteljska karta 200, bez obzira na broj djece.

- Trčat će se oko Trakošćanskog jezera, što je oko 4 i pol kilometra, a oni koji ne mogu trčati mogu s djecom i prošetati. Ideja je da se okupi što više ljudi kako bi se pomoglo dvjema obiteljma koje nažalost imaju bolesnu djecu. Sav prikupljen novac ide isključivo za potrebe liječenja to dvoje djece. Roditelji su im u vrlo teškoj financijskoj situaciji i treba im pomoć. Utrka nije natjecateljskog karaktera, već isključivo da se napravi dobro djelo i pomogne onima koji su nažalost o ovako teškoj situaciji - istaknuo je Darko Mehun, predsjednik Rotary Cluba Varaždin 1181 i dodao kako će svi sudionici dobiti na poklon i majicu sa stratnim brojem.

Predsjednik Rotary Cluba Varaždin Jug Martin Kralj još je jednom pozvao sve sugrađane, ne samo Rotarijance, da se pridruže utrci na Trakošćanu i uživaju u trčanju, šetnji i druženju te naprave dobro dijelo.

Uz pregršt događanja koje Rotarijanci pripremaju za 29. i 30. kolovoza, Rotary Health Days započet će održavanjem 4. Rotary Business Foruma pod radnim nazivom "Zdravstveni turizam, sinergija koja nedostaje".

- Zdravstveni turizam jedna je od najbrže rastućih grana djelatnosti u svijetu, a poražavajuće je da u Hrvatskoj liječilišni centri godišnje ostvaruju tek 12 posto noćenja. Cilj ovog foruma je ukazati na mogućnosti koje nam kao državi nudi ova u svijetu vrlo propulzivna grana turizma koju odlikuje velika dodana vrijednost. S obzirom na to da se priprema i novi Zakon o zdravstvenoj djelatnosti, Rotary zajednica želi dati svoj doprinos artikuliranju želja, potreba i mogućnosti zainteresiranih strana u procesu kreiranja zdravstveno-turističke usluge - istaknuo je Zlatko Mehun koji će biti i moderator na Forumu.

U panel raspravi sudjelovat će između ostalih i pomoćnik ministra zdravlja Miljenko Bura, predsjednik Klastera medicinskog turizma Primorja i Kvarnera Vladimir Mozetić, ravnatelj poliklinike Svjetlost Nikica Gabrić, zatim Damir Štajcar, Marcel Medak i Lejla Krešić.

Neke od tema o kojima će se raspravljati bit će sjeverozapadna Hrvatska u zdravstvenom turizmu, zdravstvo kao izvozni proizvod, klasteri u promidžbi zdravstvenog turizma, liječilišni turizam i ulaganja, a organizatori očekuju žustru i konstruktivnu raspravu. Forum će se održati 29. kolovoza, u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu s početkom u 11 sati.

Komentari