I župan jučer sudjelovao u humanitarnoj prodaji narcisa

Objavljeno: 27.03.2011. 17:55

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: -

Župan Varaždinske županije Predrag Štromar i pročelnica UO za zdravstvenu zaštitu i socijalnu skrb Ruža Jelovac pridružili su se akciji prodaje narcisa na Franjevačkom trgu kojom se obilježava Dan narcisa, dan posvećen oboljelima od raka dojke.

Mnogobrojni građani odazvali su se ovoj akciji i na taj način podržali borbu protiv raka dojke. Akciju je organizirala Udruga žena oboljelih od raka dojke Varaždinske županije.

Rak dojke je najzloćudniji tumor kod žena, a da bi se na vrijeme mogao liječiti važno je rano otkrivanje za što su potrebni aparati za mamografiju. Udruga žena oboljelih od raka dojke Varaždinske županije želi prikupljenim novcem i financijskim donacijama osnovati specijalizirani centar za liječenje raka dojke u Varaždinskoj Općoj bolnici.

U tom centru bi o oboljelim ženama skrbile sve službe, od dijagnostike, preko onkologije, kirurgije , fizikalne terapije i psihoonkološke terapije pa sve do palijativne skrbi.

Ovogodišnja akcija prodaje narcisa se organizirala pod motom: „Pomozimo oboljelima donošenjem Nacionalnog programa za liječenje raka dojke u specijaliziranim centrima s multidisciplinarnim pristupom”.

Inače, u Hrvatskoj od raka dojke obolijeva svaka deseta žena, a više od trećine oboljelih umire zbog otkrivanja bolesti tek u kasnijem stadiju. Nažalost, zabrinjava podatak da je broj oboljelih te umrlih od raka dojke u porastu.

Osim Varaždina, akcija prodaje narcisa organizirana je i u Lepoglavi te u Varaždinskim Toplicama

Komentari