Informacije o pogodnostima za investiranje u Županiji odsad na jednom mjestu

Objavljeno: 31.01.2015. 14:53

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Ilustracija

Varaždinska županija je u suradnji s Agencijom za razvoj Varaždinske županije i tvrtkom Poslovne zone d.o.o. izradila svojevrsne smjernice koje sadašnjim i budućim investitorima nudi jasne, pristupačne i jednostavne informacije koje sve poticaje i olakšice mogu ostvarivati ulaganjem u Varaždinskoj županiji.

Zamjenik župana Varaždinske županije Alan Košić je istaknuo zadovoljstvo što će odsada potencijalni investitori na jednome mjestu imati sve relevantne informacije o pogodnostima investiranja.

- Varaždinska županija ulagačima nudi brojne konkurentske prednosti: od riješenih imovinsko-pravnih odnosa, pripremljene prostorno-planske dokumentacije, izdavanja građevinskih dozvola u najkraćem mogućem roku do komunalno uređenog prostora dostupnog za gradnju poduzetničkog objekta u kratkom vremenskom roku - rekao je Košić te dodao kako Varaždinska županija, kao najkonkurentnija i najtransparentnija županija u Hrvatskoj kontinuirano radi na unaprjeđenju gospodarskog razvoja, posebno kroz ulaganje u razvoj gospodarskih zona te iskorištavanje EU fondova.

Inače, za svakog investitora koji je voljan ulagati u Varaždinsku županiju, postoje i nude se određeni poticaji i olakšice.

Važno je istaknuti kako su poticajne mjere na nacionalnoj razini uređene Zakonom o poticanju investicija i unaprjeđenju investicijskog okruženja. To svakako uključuje poticaje za mikro poduzetnike, porezne poticaje, opravdane troškove za nova radna mjesta poticajne mjere za kapitalne troškove te brojne druge poticaje poput potpunog ili djelomičnog oslobođenja od komunalnog doprinosa, komunalne naknade, zatim popusta kod priključenja na niskonaponsku mrežu te subvencioniranja kamata za poduzetničke kredite namijenjene investiranju.

Sve o tome koje pogodnosti investitorima nudi Varaždinska Županija mogu se preuzeti na Županijskom webu http://www.varazdinska-zupanija.hr/dodatno/smjernice-za-investitore/ na hrvatskome te na engleskome jeziku.

Komentari