Istražili smo

Pročitajte koliko će za vašeg đaka stajati mjesečna karta od mjesta u kojem živite do Varaždina

Objavljeno: 14.03.2016. 15:01

Zadnja izmjena: 15.03.2016. 12:35

Foto: Ilustracija

Ministar znanosti, obrazovanja i športa Predrag Šustar, izjavio je u nedjelju gostujući na televiziji, da se s novim modelom subvencioniranja karata za prijevoz srednjoškolaca kreće tek od nove školske godine, odnosno da će "biti novaca" da se do kraja ove školske godine prijevoz subvencionira prema starom modelu.

Ipak, proračun Vlade još uvijek nije usvojen, a na vijest da će doći do ukidanja subvencija već tijekom ove školske godine, izrađena je projekcija budućih cijena mjesečnih autobusnih karata, od polazišta do Varaždina.

Primjerice, za svakog srednjoškolca koji putuje u Varaždin iz udaljenijih mjesta poput Trakošćana, Bednje ili Vrbna, mjesečna karta za travanj, svibanj i lipanj koštat će, ne dođe li naposlijetku do promjene odluke,750 kuna.

Još gore za obiteljski budžet roditelja srednjoškolaca biti će početkom nove školske godine, kada će za istu relaciju (od 40 do 50 kilometara) svakog mjeseca učeničku voznu kartu plaćati čak 1.300 kuna.

Podsjećamo, od rujna 2016. godine, besplatne vozne karte država namjerava osigurati isključivo za srednjoškolce iz socijalno ugroženih obitelji, a u nastavku donosimo tablicu s projekcijom budućih cijena:

Komentari