Istraživački novinar Domagoj Margetić večeras u Varaždinu promovira novu knjigu

Objavljeno: 19.06.2015. 13:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Istraživački novinar Domagoj Margetić večeras će u varaždinskom Vatrogasnom domu s počekom u 19 sati održati promociju svoje nove knjige naslova "Karamarko – najmoćniji među najkorumpiranijima".

U knjizi je riječ o korupcijskoj aferi "Saboli" i drugim slučajevima s kojima Margetić povezuje lidera hrvatske oporbe, a u njoj se i po prvi put, kako autor ističe, objavljuju dokumenti koji dokazuju na koji način se preko tvrtke "Saboli" godinama organizirano izvlačio novac iz velikih državnih poduzeća.

Margetić je dugi niz godina prisutan na hrvatskoj medijskoj sceni, međutim rijetko u tzv. mainstream medijima. Dvaput je osuđivan od haaškog tribunala tribunala UN-a (prvi put zbog nepoštivanja suda i potom zbog objavljivanja svjedočenja Stjepana Mesića).

Godine 2005. pokrenuo je vlastiti portal Necenzurirano.com, gdje je objavio čitav niz dokumenata, a prvi se u Hrvatskoj počeo baviti i aferom Hypo koju proučava još od 1999. godine. Protiv Hypo banke dobio je i spor na sudu.

Predmetom kontroverzi bio je, između ostaloga, zbog osnivanja Stranke hrvatskih branitelja, a potom i koncem studenoga 2012. godine, kada je neposredno nakon oslobađajuće presude generalima, Gotovinu nazvao ratnim profiterom.

Komentari