Ivanec: 20 posto više nesreća, lopovi kradu sve što stignu

Objavljeno: 13.09.2011. 10:07

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: ivanec.hr

Broj narušavanja javnog reda i mira gotovo je udvostručen, predavanja i prevencija ne daju značajnije rezultate, a sankcionirani vozači ne poštuju sudske odredbe.

Broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama na području Ivanca - u kojima je što teže, što lakše, bilo ozlijeđeno 23 ljudi – veći je za čak 20 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine.

U prilog svjetlijoj sigurnosnoj slici u našemu kraju ne idu ni ostale brojke: s lanjskih 28, broj evidentiranih narušavanja javnog reda i mira porastao je na 48, a predavanja i preventivne akcije u cilju smanjivanja obiteljskog nasilja ne daju rezultate.

Za dvadesetak posto u porastu je i broj krađa, provala, prijetnji. Lopovi kradu sve što stignu, od nafte u radnim strojevima do bicikala i sekundarnih sirovina, a zabrinjava što ni građani ne pokazuju volju za suradnju s policijom.

Tužna je to bilanca koju je u ponedjeljak, 12. rujna, na sastanku Vijeća za komunalnu prevenciju iznio Boris Divjak, načelnik Policijske postaje Ivanec, napomenuvši da je i u svim ostalim sigurnosnim segmentima broj nedjela u porastu.

Na sastanku Vijeća, kojemu je predsjedala dogradonačelnica Jasenka Friščić, govorilo se i o poboljšanju prometne sigurnosti učenika Osnovne škole Metela Ožegovića u Radovanu, koje je postignuto postavljanjem semafora, uređenjem autobusnog okretišta i podizanjem autobusne nadstrešnice te o prijedlozima drugih preventivnih aktivnosti radi podizanja razine sigurnosti djece i mladeži na početku nove školske godine.

S obzirom na uništavanje sprava u krugu Dječjeg vrtića Ivančice, učenicima Osnovne škole u Ivancu bit će skrenuta pozornost da se ne koriste vrtićkim spravama, dok će se vikendom pojačati policijske ophodnje kako bi se spriječilo da se noćni posjetitelji ne opijaju i prave nered u krugu predškolske ustanove.

Također, svim građanima upućen je apel da ne onečišćuju Bistricu, jer je primijećeno da neki neodgovorni mještani u nju bacaju i plastične kante i kadice, vrećice i boce.


Komentari