ŠkolSka PrehranA za Sve –SPAS

Iz Grada Varaždina poručuju kako više neće biti gladne djece u varaždinskim osnovnim školama

Objavljeno: 12.02.2018. 15:11

Zadnja izmjena: 12.02.2018. 15:37

U varaždinskim osnovnim školama, kako poručuju iz Grada, neće biti gladne djece jer je Grad Varaždin najsiromašnijim učenicima osigurao prehranu, a zahvaljujući projektu „ŠkolSka PrehranA za Sve –SPAS“ ukupno 371 učenik će svakodnevno u školi dobiti besplatnu užinu ili ručak po minimalnoj cijeni. Gradu je za tu namjenu iz europskog fonda odobreno više od 757 tisuća kuna što će biti dovoljno za prehranu siromašnije djece do kraja školske godine.

Na temelju Otvorenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga koji je objavilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Grad Varaždin je podnio projektni prijedlog „ŠkolSka PrehranA za Sve –SPAS“, a partneri na projektnom prijedlogu su svih sedam osnovnih škola s područja Grada Varaždina, Katolička osnovna škola Svete Uršule i Centar za odgoj i obrazovanje Tomislav Špoljar Varaždin.

Cilj projekta je ublažavanje najgorih oblika dječjeg siromaštva, pružanjem nefinancijske pomoći djeci u siromaštvu ili riziku od siromaštva i to u vidu podjele hrane u osnovnim školama.

Projektni prijedlog Grada Varaždina ostvario je maksimalnih 20 bodova od ukupnih mogućih 20 bodova, te će se Projektom financirati u 100% iznosu svi podijeljeni obroci i aktivnosti tehničke pomoći te će ukupno 371 učenik primati obrok financiran iz ovog projekta, a pravo na prehranu jedan učenik može istovremeno ostvariti za besplatnu užinu u punom iznosu, sukladno važećem cjeniku škole i subvenciju ručka do maksimalno 5,47 kuna. 

 

Komentari