Je li povećanje turističkog prometa u Varaždinu ostvarivo?

Piše: eVz/Index.hr

Objavljeno: 26.01.2012. 08:33

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Djelatnici Turističke zajednice grada Varaždina te varaždinski ugostitelji i pružatelji usluga smještaja definirali su konkretne aktivnosti koje bi već tijekom ove godine trebale dovesti do povećanja turističkog prometa.

U hotelu Turist održan je u srijedu prvi od koordinacijskih sastanaka na kojem su djelatnici Turističke zajednice grada Varaždina te varaždinski ugostitelji i pružatelji usluga smještaja raspravljali o mogućnosti unapređenja suradnje i podizanja konkurentnosti varaždinskog turističkog proizvoda.

U neformalnoj i poticajnoj atmosferi raspravljano je o konkretnim aktivnostima koje bi već tijekom ove godine mogle rezultirati povećanjem turističkoga prometa.

Djelatnici Turističke zajednice grada Varaždina prisutnima su iznijeli prijedloge aktivnosti koje obuhvaćaju  poticanje dolazaka i potrošnje individualnih gostiju, kao  i ponude za turističke agencije te posjete grupa.

Između ostaloga, razmatrane su mogućnosti  produljenja boravka gostiju za vrijeme Špancirfesta te intenzivne cjelogodišnje promotivne aktivnosti kroz  društvene internetske mreže.

Na osnovu specifičnih potreba pojedinih sektora i djelatnosti, do kojih se došlo u raspravi, predložene će aktivnosti biti prilagođene te pokrenute u najkraćem mogućem razdoblju.

- Da bi grad kao Varaždin bio konkurentan na turističkom tržištu, svi se zainteresirani subjekti moraju aktivno uključiti  i u osmišljavanja i u realizaciju turističkih aktivnosti. Ukoliko svatko kvalitetno odradi svoj dio posla, velika je vjerojatnost da će rezultati biti pozitivni – istaknula je zaključujući raspravu, direktorica Turističkoga ureda Turističke zajednice grada Varaždina Branka Tropp.

Komentari