Još ovog tjedna toplinski udari, od nedjelje svježih 19 stupnjeva Celzijevih

Objavljeno: 31.08.2015. 10:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:25

Foto: Siniša Sović

Ljetne vrućine i toplinski udari pratit će nas još ovog tjedna, a od nedjelje nam dolazi osvježenje i niže temperature sudeći prema prognozi vremena Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Danas će diljem Hrvatske biti sunčano i vruće, a temperatura bi se mogla popesti do visokih 36 stupnjeva Celzijevih. Vjetar većinom slab, od sredine dana povremeno umjeren jugozapadni, na Jadranu i sjeverozapadni, a na sjevernom dijelu ponegdje jugoistočni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 30 do 36 °C.

Zbog visokih temperatura, Meteoalarm je za cijelu Hrvatsku objavio upozorenja. Dok je za zapadni dio unutrašnjosti, Liku, Gorski kotar i sjeverni Jadran objavljeno žuto upozorenje, za ostatak Hrvatske upozorenje je narančasto što znači da su vremenske prilike opasne.

Utorak će s obzirom na vremenske prilike proteći kao i današnji dan, a u srijedu je prema kraju dana najavljena naoblaka uz mogućnost pokojeg pljuska.

U četvrtak će vrijeme biti djelomice i pretežno sunčano, ponegdje s kišom i grmljavinom, uglavnom poslijepodne i to većinom samo u zapadnim područjima. Temperature će blago pasti, a u subotu će uz jače naoblačenje gotovo posvuda početi padati kiša.

Osvježenju i osjetnom padu temperature možemo se nadati tek na kraju tjedna, u nedjelju. Najviša dnevna temperatura u nedjelju za naše područje bit će prema procjenama prognostičara niža za petnaestak stupnjeva, odnosno između 19 i 20 stupnjeva Celzijevih.

Komentari