Kajak kanu klub "Varteks" jedan od dobitnika nagrade Faust Vrančić

Objavljeno: 31.03.2015. 15:39

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:18

Foto: Ilustracija

Odbor za dodjelu Državne nagrade tehničke kulture „Faust Vrančić“ odlučio je da se jedna nagrada za pravne osobe za 2014. godinu između ostalih dodijeli i Kajak kanu klubu „Varteks“ iz Varaždina.

U obrazloženju se navodi da se nagrada dodjeljuje Kajak kanu klubu „Varteks“, za izniman doprinos kontinuiranom razvoju tehničke kulture članova kluba, vrhunskih sportaša, a posebno mladih u području samogradnje čamaca, vesala, kaciga i ostale opreme vezane uz kajakaštvo u 60 godina postojanja kluba.

Od osnutka kluba 1954. godine članovi kluba opremu za svoje aktivnosti nastoje izrađivati sami. Od prvih čamaca i opreme koji su bili drveni, izrađeni od letvica i rebara te presvučeni gumenim ili šatorskim platnom, preko raznih vrsta plastičnih čamaca, rada s poliesterskom smolom, staklenim vlaknima i diolenom do najnovijih čamaca, vesala i kaciga rađenih od kevler i karbonskih vlakana te epoksidne smole – u svakoj od tih etapa bili su uključeni instruktori samogradnje koji su svoje znanje nesebično prenosili članovima kluba, osobito mladima.

Državna nagrada Faust Vrančić dodjeljuje se od 1992. godine. S područja Varaždinske županije navedenu nagradu dobilo je do sada ukupno 17 pojedinaca (aktivista tehničke kulture) i 19 pravnih osoba (klubova, udruga, škola, sekcija).

Komentari