Kako je bilo na 2. Sajmu tradicijske baštine Kneginec 2011.

Objavljeno: 26.07.2011. 18:04

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Manifestacija tradicijskih zanata i kulturnog naslijeđa, 2. Sajam tradicijske baštine Kneginec 2011. i ove je godine oduševio mnogobrojne njegovatelje tradicije i običaja našega kraja.

Na jedinstvenom «putovanju» dragim krajem, na koje su ih poveli majstori starih zanata - izlagači, posjetitelji su mogli uživati u pomalo zaboravljenim okusima i mirisima tradicionalnih jela. Tradicijske rukotvorine, oplemenjene nekim novim vrijednostima današnjice, plijenile su pažnju zaljubljenika starina.

Sajam je pružio jedinstvenu priliku da se tradicija doživi svim osjetilima.

Najmlađi posjetitelji sajma mogli su uživati u radionici «Kak te vidim dragi kaj» te u radionicama ukrašavanja licitira i glinenog posuđa.

Vedra lica i razdragani osmjesi osnovnoškolaca i mališana dječjeg vrtića «Bubamara» podsjetili su nas na ljepotu kajkavskog izričaja u pjesmama i riječima.

Na sajmu je sudjelovalo 25 izlagača - članova udruga i poljoprivrednih gospodarstava te ugostitelja čija se ponuda temelji na tradiciji i domaćim proizvodima.

Neki od izlagača bili su: Udruga čipkarica Varaždin, OPG Orešković, Zlatne gorice, Tkalačka radionica Iva Pešut, Udruga žena Halićanke, Udruga vinogradara i voćara Varaždinbreg, Udruga žena Đurđice, Pčelarstvo Stjepan Seketin, Etno zadruga Garestin i mnogi drugi.

Posebno ohrabruje što su izlagači prepoznali važnost priredbe te ga je većina izlagača s prošlogodišenjeg sajma podržala i ove godine.

Izvor: Kneginec.hr

Komentari