Kišić: Zasad ne postoji ni minimalna šansa da bi se izbjeglice smjestile u Varaždinu

Objavljeno: 01.10.2015. 12:53

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Povodom dana Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 1. listopada održana je sjednica Savjeta zdravlja Varaždinske županije, a dožupan Alen Kišić osvrnuo se i na izbjegličku krizu koja je još uvijek aktualna u Hrvatskoj.

Naime prije dva tjedan varaždinska vojarna trebala je primiti oko 2,000 izbjeglica, no od toga se odustalo.

- Prije dva tjedna bila je alarmantna situacija kad smo dobili nalog da pripremimo za prihvat 2,000 migranata. Danas je vojarna spremna te za dva do tri sata možemo primiti izbjeglice budući da postoji plan i strategija - rekao je dožupan Kišić koji tvrdi da ne postoje apsolutno nikakve naznake da bi zasad izbjeglice mogle biti smještene u Varaždinu.

- Granica s Mađarskom je otvorena i zaista ne postoji zasad ni minimalna šansa da bi se izbjeglice smjestile u Varaždinu. S druge strane ako Mađarska i zatvori granice, Varaždin bio prihvatio izbjeglice tek u trećem ešalonu. Znači u Hrvatsku bi trebalo ući oko 30,000 migranata da bi na red za prihvat stigao Varaždin - rekao je Kišić istaknuo da sjever pomaže istoku zemlje.

- Možemo reći da sjever stvarno pomaže istoku. Naši timovi Crvenog križa se izmjenjuju na istoku zemlje i dajemo ispomoć u vidu tim zavoda za hitnu medicinu - zaključio je Kišić te se osvrnuo na Međunarodnog dana starijih osoba.

-Nije dobro da starimo, 17 posto stanovništva u Varaždinskoj županiji je iznad 65 godina života. Nastavljamo programima za pomoć starijima i nemoćnim te nam je cilj poboljšati uvjete života starih i nemoćnih - zaključio je Kišić.

Komentari