slučaj pročistač

eTV - Kolika je vjerojatnost da će EU kazniti Varaždin? 'Kažnjavaju i za jumbo plakate, a kamoli...'

Objavljeno: 19.11.2022. 08:57

Zadnja izmjena: 19.11.2022. 08:58

Predsjednik gradskog HDZ-a, ujedno i pravnik, iznio je svoj stav o mogućnosti penalizacije projekta aglomeracije zbog akcije istražitelja koja se dogodila ovog ljeta.

Habijan je prilično uvjeren da će do penalizacije doći, jedino se kako kaže možemo nadati da ona neće biti u velikom iznosu.

- Teško mi je to reći. Mislim da ćemo dio penalizacije morati snositi. To je evidentno. Pitanje je u kojem će to biti postotku, ja se nadam što manje, ali i znam o čemu pričamo. Nažalost, EU i njezina tijela su jako, jako rigorozna i ne opraštaju nikome. Penalizaciju od nekih 10 posto plaćate i ako nemate dovoljno jumbo plakata kojima informirate građane da je neki projekt sufinanciran sredstvima EU, a kamoli ako imate situaciju kakvoj smo mi svjedočili prije tri mjeseca – rekao je Habijan.

Jedino je pitanje 'u kojem iznosu'

Podsjetimo, zbog akcije istražitelja Varkom je raskinuo ugovor za pročistač te trenutno priprema novi natječaj kako bi isti mogao biti izgrađen. Ukoliko se pročistač ne izgradi, mogućnost za penalizaciju je 100-postotna te premašuje iznos od milijardu kuna. U svakom slučaju, mnogi su sličnog stava kao i Damir Habijan, da ćemo biti penalizirani u svakom slučaju, jedino je pitanje u kojem iznosu.

Komentari