Kontrola prometa: Varaždinska policija nadzire pješake i bicikliste

Objavljeno: 04.11.2014. 13:09

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: ilustracija - PU varaždinska

Varaždinska će policija danas, 4. studenoga od 17 do 23 sata na području Varaždina, Nedeljanca, Vidovca, Gornjeg Kneginca i Jalžabeta pojačano nadzirati pridržavanje prometnih propisa od strane vozača bicikla i pješaka.

Kako ističu iz Policijske uprave varaždinske, većina prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači bicikla događa se u vrijeme noćnih ili uvjeta smanjene vidljivosti, a prilikom očevida prometnih nesreća utvrđeno je da pojedini biciklisti nisu koristili svjetlo na biciklu niti su bili na bilo koji drugi način osvijetljeni.

Pojačani nadzor provodit će se s ciljem smanjenja mogućnosti prometnih nesreća i neželjenih posljedica, budući da je pred nama razdoblje smanjene vidljivosti i nepovoljnih vremenskih uvjeta.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske intenzivnije će nadzirati pridržavanje propisa vozača bicikla i pješaka i to: korištenje svjetala, biciklističkih staza, pješačkih prijelaza te korištenje reflektirajućih prsluka od strane biciklista za vrijeme kretanja kolnikom na javnoj cesti kada su noćni uvjeti ili smanjena vidljivost.

Sve vozače bicikla nakon sankcioniranja prekršaja nekorištenja reflektirajućih prsluka, policijski će službenici darivati reflektirajućim prslukom.

Komentari