Kori, Lola i Badi najbolji lovački psi kupa Sv. Hubert u Varaždinskim Toplicama

galerija-images/lovno-kinoloski kup sv. hubert var. toplice 2014

Objavljeno: 22.09.2014. 13:12

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Lovački savez Varaždinske županije

Lovački savez Varaždinske županije organizirao je ovog vikenda u Varaždinskim Toplicama ispit prirođenih osobina lovačkih pasa, kao i natjecanje u lovno-kinološkom kupu Sv. Hubert.

Šestero dobro pripremljenih njemačkih i mađarskih ptičara prošli su ocjenjivanje eksterijera i ispit prirođenih osobina, nakon čega je uslijedio ispit radnih osobina u polju.

Lovci iz lovačkih društava Varaždinske županije doveli su šestero izvanredno dobro pripremljenih njemačkih i mađarskih ptičara. Nakon ocjene eksterijera lovno-kinološki suci su na terenima lovišta, kojim gospodari LD „Jelen“ iz Varaždinskih Toplica, mogli samo zadovoljno konstatirati da će ovi mladi psi biti vrhunski suradnici lovcima u njihovim lovnim aktivnostima, poglavito u lovu na sitnu divljač. Mahom su dobili visoke ocjene, a neki od vlasnika posebno su pohvaljeni za trud u školovanju pasa – istaknuo je Slavko Labaš, tajnik županijskog Lovačkog saveza.

Nakon radnih ispita, u nedjelju 21. rujna, održano je i natjecanje u lovno-kinološkom kupu Sv. Hubert. Najbolje rezultate postigli su Josip Jelen i njegova kujica Kori, iz novomarofskog Lovačkog društva „Vepar“, osvojivši prvo mjesto. Drugo mjesto osvojili su August Barulek i kujica Lola iz Lovačkog društva „Trčka“ Šaulovec. Treće mjesto osvojili su domaćini Antun Thavenet i pas Badi, iz Lovačkog društva „Kalnik“ Varaždinske Toplice.

Jako smo zadovoljni onime što su psi pokazali. Lovci koji su sa svojim psima osvojili prva tri mjesta, stekli su pravo zastupanja Varaždinske županije na lovno-kinološkom kupu kojeg organizira Hrvatski lovački savez. Oba dana, sudili su suci Anđelko Modrić, Matija Ležajić i Ivan Zidar – rekao je Labaš.

{gallery}lovno-kinoloski kup sv. hubert var. toplice 2014{/gallery}

Komentari