Kreće Zvonkova “Budi muško” predizborna karavana

Objavljeno: 27.10.2011. 15:52

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: Dražen Hočuršćak

Prije žestoke političke, Hrvatskom će krenuti nešto drugačija, Zvonkova predizborna "Budi muško – mijenjaj pravila" karavana.

Riječ je o promidžbi "Budi muško" klubova osnovanih u Karlovcu, Zagrebu, Lepoglavi, Križevcima, Virovitici, Belom Manastiru i Vukovaru.

Naime, u okviru programa "Inicijativa mladića za promociju rodno ravnopravnih normi, zdravih životnih stilova i nenasilnog ponašanja mladih muškaraca", koji u Hrvatskoj provodi Organizacija mladih Status:M iz Zagreba, osnovani su  "Budi muško" klubovi kojima je cilj okupiti mladiće, učenike srednjih škola te im predstaviti zdrave životne stilove.

Želja je suočiti ih s krutim normama maskuliniteta te im približiti ispravna stajališta vezana uz teme: rodna uloga i moć, izražavanje emocija i komunikacija, zdravlje i seksualnost, nasilje, droge i alkohol te aktivizam.

Karavana kreće na put 2. studenog

"Budi muško" klub u Lepoglavi osnovan je u partnerskom odnosu s Nezavisnom udrugom mladih i u suradnji sa Srednjom školom.

Prilikom osnivanja Kluba, početkom listopada, u Lepoglavi je održana trodnevna vršnjačka edukacija s grupom mladića, desetak učenika 1. i 2. razreda Srednje škole Ivanec,  koji su se prijavili u "Budi muško" klub.

U odličnoj atmosferi uz edukatore iz organizacije mladih Status:M sudionici edukacije prošli su predviđenih 20 radionica na kojima su kroz edukativno druženje zajednički radili na poboljšanju vještina vezanih uz teme rodno ravnopravnih normi, zdravih životnih stilova i nenasilnog ponašanja mladih muškaraca.

Zvonkova predizborna "Budi muško – mijenjaj pravila" karavana na put kreće 2. studenog u Zagrebu. U Lepoglavu stiže 5. studenog.

Toga dana, u vremenu od 12 do 19 sati u lepoglavskom Domu kulture, u cilju promocije Kluba, uz konferenciju za medije, bit će organizirano crtanje grafita te održana kino promocija triju kratkih promidžbenih filmova. Dijelit će se edukativni materijali kampanje, a bit će održan i koncert domaćih bendova.

Ime Zvonko koje se nalazi u nazivu predizborne karavane, izmišljeni je lik koji predstavlja sve ideale za koje se ova inicijativa zalaže, a koju podupiru Care International, Ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Norveške, UNDP Hrvatska, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa te Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti.

Komentari