Kreću dvojezični smjerovi na strukovnim školama

Objavljeno: 01.04.2011. 11:13

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Foto: Varaždinska županija

U školskoj godini 2012./2013. sve će strukovne škole u Varaždinskoj županiji svojim novim učenicima ponuditi najmanje jedno zanimanje s dvojezičnim programom. Bit će to jedinstven projekt u Hrvatskoj, a ideja je nastala po uzoru na strukovne škole u Nizozemskoj, Belgiji i Njemačkoj, u kojoj postoji čak 600 dvojezičnih strukovnih škola.

O prvim koracima jučer su na kolegiju u Županijskoj palači sa svim ravnateljima strukovnih škola razgovarali pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije mr.sc. Miroslav Huđek i zamjenik župana Milan Pavleković.

O iskustvima dvojezične opće gimnazije kolegama ravnateljima govorila je ravnateljica Prve gimnazije Varaždin Janja Banić. Poznato je kako dvojezični program slušanja predmeta na hrvatskom i na engleskom jeziku provodi od 2002. godine i to s odličnim rezultatima.

Silvija Ladić Fisher upoznala je ravnatelje s projektom Lokalnog partnerstva za zapošljavanje kojeg financira EU, a u njemu obrazovanje igra važnu ulogu, podsjetivši ih na još neke mogućnosti koje se nude preko europskih projekata.

Komentari