intervju s nenadom kudelićem

Energetska obnova zgrada varaždinske bolnice u punom je jeku, neke zgrade su već i gotove

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 29.05.2018. 16:23

Zadnja izmjena: 29.05.2018. 16:23

U Općoj bolnici Varaždin u punom je jeku projekt energetske obnove zgrada vrijedan 82 milijuna kuna. Taj se projekt financira iz dva izvora - 24 milijuna kuna financira Fond, a ostatak će se financirati putem uštede kroz 14 godina. Njime je obuhvaćeno sedam zgrada ( interna, kirurgija, neurologija, logopedija, zgrada ljekarne, odnosno laboratorija, kuhinje i praone).

Ravnatelj bolnice Nenad Kudelić napomenuo je kako je nekoliko zgrada već gotovo, a riječ je o zgradi gdje je smješten Medicinsko biokemijski laboratorij, zatim zgrade kuhinje i praone. Prema njegovim riječima,. posjetitelji bolnice najviše će osjetiti kompletnu rekonstrukciju grijanja, a i uštede će radi toga biti velike. Osim ovih sedam zgrada, bolnica je prijavila još tri zgrade unutar bolničkog kruga čija će se obnova također financirati iz europskih fondova.

- Riječ je o zgradi u kojoj je trenutno smještena uprava bolnice, krenut će se i u obnovu psihijatrije, a treća zgrada je zgrada centralog rendgena. Na taj način zaokružila bi se priča oko projekta energetske obnove te bi tada gotovo svi objekti unutar bolničkog kruga bili obnovljeni čime bi se bitno promijenili uvjeti boravka pacijenata i zaposlenika - rekao je Kudelić.

Kako napominje Kudelić, dovršava se i palijativni centar u Novom Marofu, projekt vrijedan 51,5 milijuna kuna, a uz sve to nabavlja se i nova oprema vrijedna 13,9 milijuna kuna, a nije zaboravljen ni Klenovnik gdje se također radi na projektu energetske obnove zgrade.

- Planiramo prijaviti dvije zgrade za energetsku obnovu i u Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik. Trenutno je u izradi dokumentacija, te očekujemo otvaranje natječaja - rekao je Kudelić za kraj.

 

Komentari