Lepoglava i Tisno upisali se na "krugove zemaljske"

Objavljeno: 08.05.2011. 13:54

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

U „krugove zemaljske“ upisali su se novi prijatelji grada Ludbrega – općina Tisno i grad Lepoglava. Učinjeno je to na završnoj proslavi Dana centra svijeta koja je održana u subotu 7. svibnja u sklopu Međunarodne izložbe i sajma cvijeća.

Posebni sporazum o suradnji novih prijatelja potpisali su ludbreški gradonačelnik Marijan Krobot, gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić i zamjenik načelnika općine Tisno Miljenko Meštrov.

Tom su prigodom Lepoglavu predstavili Tamburaški orkestar „Biseri“ i KUD „Lepoglavski pušlek.“ Općinu Tisno predstavio je KUD „Travulin.“ Ludbreški gradonačelnik Marijan Krobot kazao je kako se nada da ovo prijateljstvo neće ostati samo na kulturnoj suradnji već će se proširiti i kroz druge oblike.

Novo prijateljstvo proslavljeno je Ludberginim vinom koja je i ovom prigodom u pratnji sina Theobalda i gradskog notara Markusa Ludbreškog prošetala Ludbregom dok je program na Trgu svetog Trojstva vodio čarobnjak Antipodius.

U programu je sudjelovao i Odred izviđača Ludbreg te Puhački orkestar grada Ludbrega, a proslava je završila koncertom Duška Lokina, Emily i gostiju.

Ovaj završni dio proslave Centra svijeta temelji se na legendi o zemaljskim krugovima, čiju je istinitost dokazao dr. Erasmus Weddingen.

Na temelju te legende svake godine Ludbreg u goste poziva novi grad-prijatelj, koji se u centru svijeta predstavlja svojim specifičnostima, kulturno-povijesnom baštinom, zabavnim programima svojih udruga, a zauzvrat dobiva pločicu s nazivom grada i udaljenosti od centra svijeta koja se postavlja na središnji ludbreški gradski trg.

Izvor: ludbreg.hr

Komentari