nije loše

Lepoglavčani za božićni poklon dobili posao!

Objavljeno: 23.12.2017. 16:33

Zadnja izmjena: 23.12.2017. 16:33

Nastavljajući provođenje aktivne socijalne politike, u Gradu Lepoglavi s radom je započelo novih pet djelatnika u programu Javnih radova, a po prvi puta, radnici će raditi u sklopu programa aktivacije nezaposlenih osoba na poslovima preventivnih mjera zaštite od požara i poplava.

Upravo su brojne poplave uzrokovane potocima bujičarima te požari otvorenog tipa zbog neuređenih poljoprivrednih površina posljednjih godina predstavljali veliku opasnost za sigurnost građana i jedino zbog visoke pripremljenosti vatrogasaca i dobre koordinacije  sustava zaštite i spašavanja nije došlo do nesreća većih razmjera.

Kako bi se na vrijeme preveniralo i smanjio rizik od ugroza ovakve vrste, petero djelatnika novog programa Javnih radova radit će upravo na rješavanju problemu koji su bili uzrok nepoželjnih događaja pa će tako, između ostaloga, raditi na održavanju nerazvrstanih cesta, krčenju samoniklog grmlja i šiblja te uklanjanju i odvozu granja.

Tu su još i radovi na uređenju kanala uz nerazvrstane ceste, čišćenje cestovnih jaraka, čišćenje i osposobljavanje prilaza slivnicima i odvodnim jarcima, produbljenje korita oborinskih kanala, održavanje poljskih putova, pomoć pri izradi protupožarnih prosjeka i putova, čišćenje i održavanje rubnih pojaseva uz javne prometnice i željezničke pruge, održavanje čistim i uređivanje postojećih izvora vode u šumama, sanaciji divljih odlagališta te ostale preventivno-uzgojne radove. 

- Grad Lepoglava je kroz Program javnih radova do sada zaposlio 134 osobe. Iako smo imali tek 24 sata za reakciju, uspjeli smo zaposliti petero naših sugrađana na novom programu javnih radova, a ekipa se složila da im je to najbolji poklon za Božić koji su mogli primiti od Grada, a ja sam zaista zahvalan tim dobrim i vrijednim ljudima koji su zaslužili još jednu priliku u životu - poručio je zamjenik gradonačelnika Kovač.

Komentari