Lepoglavski studenti osnovali svoj Klub studenata

Objavljeno: 04.01.2012. 16:36

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:12

Foto: lepoglava.net

Potaknuti prijedlogom Centra za mlade Lepoglava te Kluba mladih Lepoglave, studenti s područja grada Lepoglave osnovali su svoj Klub studenata, piše lepoglava.net

Za prvog predsjednika lepoglavskog Kluba studenata je izabran Josip Kramarić, njegova zamjenica će biti Antonija Juriša dok će tajničku funkciju vršiti Davorin Špičko.

Upravni odbor uz predsjednika, dopredsjednicu i tajnika čine još Iva Žulić i Dario Mađar, a Nadzorni odbor Jasmina Kljunić, Darija Rogina, Bernard Vusić, Alen Kostanjevec i Matija Županić.

Na osnivačkoj je skupštini bilo nazočno 44 osnivača koji su jednoglasno osnovali Klub studenata grada Lepoglave kao neprofitnu i nevladinu organizaciju koja okuplja studente s područja grada Lepoglave sa svrhom njihovog aktivnijeg uključivanja u realizaciju gradskih razvojnih projekata i rješavanja ostalih problema studentske populacije Lepoglave.

Jedan od ciljeva je i okupljanje te druženje studenata s područja grada uz promicanje i zaštitu njihovih interesa, prava i potreba kao i kulturnih i tradicijskih obilježja grada Lepoglave.

Osnivanjem Kluba studenata osnažuje se i cijeli sektor mladih u gradu te Centar za mlade. Uz to, studenti su konačno dobili organizaciju koja može jasno i konkretno artikulirati stavove studenata pred gradskim, ali i županijskim vlastima, a kako je najavljeno na osnivačkoj sjednici, studenti planiraju biti aktivni i na državnom nivou.

Kao jedan od većih problema studentske populacije s područja grada Lepoglave navedena je njihova međusobna nepovezanost pa se često događa da studenti, posebice oni koji su upisali prvu godinu, nemaju pomoć i informacije koje bi im olakšale studiranje.

Iskustvo je pokazalo da studenti uključeni u neko od studentskih udruženja lakše rješavaju nastale problem pa time i lakše završavaju studije.

Komentari