Lepoglavski vatrogasci odradili izvještajnu skupštinu

Objavljeno: 28.02.2011. 08:47

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:08

Foto: Lepoglava.net

Održana je 113. Izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lepoglava na kojoj su sudjelovali brojni uzvanici.

Svojim prisustvom manifestaciju su uveličali brojni vatrogasci iz DVD Kaznionica u Lepoglavi, DVD Kamenica, DVD Višnjica, DVD Bednja, DVD Cvetlin, DVD Ivanec, DVD Klenovnik, DVD Bedenec, DVD Donja Voća, DVD Maruševec, DVD Šestine, DVD Vrbno i DVD Stupnik te gasilska društva iz susjedne Republike Slovenije PGD Tržec, PGD Muta i PGD Leskovec.

Nakon otvaranja rada Skupštine i minute šutnje za sve umrle i poginule hrvatske vatrogasce i branitelje, s nekoliko uvodnih riječi obratio se predsjednik Društva Slavko Marković. Naglašeno je da je DVD u protekloj godini najviše financijskih sredstava izdvojio za kupnju potrebne opreme, kao što su hidraulični alat, prijenosne stanice te mlaznica za srednje tešku i tešku pjenu.

Iz izvještaja zapovjednika Zorana Horvata vidjelo se da je društvo aktivno svih 365 dana u godini i da je nažalost imalo puno posla u protekloj 2010. godini što potvrđuje podatak o 47 intervencija. Većina intervencija odnosi se na požare, tehničke intervencije i usluge.

Nakon usvajanja izvješća, uslijedio je svečani dio skupštine u kojem su podijeljena priznanja i odlikovanja najzaslužnijim članovima društva u prošloj godini. Na Skupštini su tako podijeljene i diplome za zvanje vatrogasac koje su primili: Tomislav Štefanek, Robert Bratković, Vedran Horvat, Tomislav Trstenjački, Vilko Kelemenić, Mario Zebec, Luka Končevski, Dorijan Kliček i Danijel Rihtar Habulin.

Uručene su i diplome za završenu obuku „Zaštite od plamenih udara“ koje su primili Zoran Horvat i Perica Kostanjevec, te su ujedno i ova dvojica članova primili diplome o završenom tečaju za gašenje otvorenog prostora.

Uz to su dodijeljene i diplome vatrogascima koji su prošli kroz usavršavanje za rad s dišnim napravama: Vedran Horvat, Danko Loparić, Tomislav Trstenjački, Tomo Horvat, Dorijan Kliček i Josip Šoštarić.

Brončane medalje za rad i požrtvovnost u protekloj godini primili su Tomo Horvat, Zoran Horvat te Željko Vrabelj, a priznanja za vatrogasnu mladež dobili su Mislav Kos i Krunoslav Šoštarić.

Za desetogodišnji rad u DVD-u priznanja su primili Danijel Rihtar Habulin, Dino Kliček te Filip Štefanek dok su priznanja za 20. godina u DVD-u dobili Petar Županić i Žarko Kliček. Za tridesetogodišnju vjernost DVD-u priznanje je primio Darko Pašalić.

Kao i svake godine, Zapovjedništvo DVD-a Lepoglava dodijelilo je priznanje za „Najvatrogasca 2010.“ koje je ove godine pripalo Dorijanu Kličeku.

Manifestaciju je nažalost obilježio i jedan incident. Na druženju nakon skupštine gosti iz Zagreba zapjevali su spornu "Evo zore, evo dana". Od DVD-a Lepoglava zatraženo je očitovanje.


lepoglava.net



Komentari