Lokalna akcijska grupa sastala se u Maruševcu

Objavljeno: 07.11.2011. 10:05

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Foto: marusevec.hr

Lokalna akcijska grupa ili LAG Sjeverozapad održao je još jednu sjednicu partnerskog odbora. Ovog puta u Maruševcu i to za predstavnike jedinica lokalne samouprave s područja gradova Lepoglave i Ivanca te općina Bednje, Maruševca, Donje Voće i Klenovnika.

U cilju izrade Strategije razvoja LAG-a Sjeverozapad, kojeg uz navedene gradove i općine čine i općine Petrijanec, Cestica, Vinica, Vidovec i Sračinec, održavaju se partnerski odbori za gospodarstvenike, civilno društvo  i jedinice lokalne samouprave.

Sudjelujući u njihovom radu predstavnici navedenih skupina upoznaju se s djelovanjem LAG-a, utvrđuju smjernice daljnjeg razvoja te prijavljuju projektne ideje koje će ući u Strategiju razvoja, dokumenta neophodnog za kandidiranje projekta prema europskim i domaćim fondovima, a sve s ciljem osiguravanja sredstava potrebnih za njihovu realizaciju.

Prema riječima Emila Tkaleca tajnika LAGA Sjeverozapad u sklopu same izrade Strategije predviđeno je održavanje 19 partnerskih odbora. Od toga je 18 partnerskih odbora za civilno društvo, jedinice lokalne samouprave i gospodarstvenke gdje oni sami daju svoje projektne ideje te revidiraju osnovnu analizu stanja u svojim gradovima i općinama  na osnovu čega daju svoje vizije i mišljenja o prioritetima i ciljevima razvoja.

Dosad je održano ukupno četiri partnerska odbora, po dva za gospodarstvenike i za civilno društvo. Njihovo održavanje rezultiralo je s dosad 48 projektnih prijedloga na temelju kojih će se definirati vizija razvoja LAG-a.


Izvor: marusevec.hr

Komentari