Mario Žuliček podnio ostavku kao predsjednik međunarodne organizacije AER – YRN

Objavljeno: 05.11.2015. 13:54

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Mario Žuliček

Nakon godinu dana obnašanja predsjedničke funkcije, lepoglavski aktivist Mario Žuliček dao je ostavku u Regionalnoj mreži mladih. U službenom priopćenju naveo je razloge odstupanja.

Riječ je o mreži koja se bavi povezivanjem predstavnika iz civilnog društva na području Europe. Mreža okuplja članove iz 42 regije i 19 zemalja te ima važnu ulogu u povezivanju mladih unutar Europske unije. 

Kao predsjednik organizacije Žuliček je izabran prošle godine u Istanbulu:

- Prilikom preuzimanja pozicije predsjednika ove velike međunarodne mreže pred sebe, ali i pred ostale članove Predsjedništva, postavio sam određene ciljeve za koje sam smatrao da moraju biti ispunjeni kako bi organizaciju podigli na višu razinu, izjavio je Žuliček u službenom priopćenju.

No, tvrdi da ciljevi nisu ostvareni te se suočio s neodgovornošću, manjkom motivacije i izostankom napretka. Tvrdi da su za to odgovorni članovi Predsjedništva te istaknuo da nije želio ostati u organizacije zbog “njezine atraktivnosti.” Naveo je i da preuzima punu odgovornost za loš rad.

Ipak, putem telefonskog razgovora rekao nam je da ne isključuje budući rad u međunarodnim organizacijama. 

- I dalje ću se boriti za interese mladih kao predsjednik Savjeta mladih i potpredsjednik Nezavisne udruge mladih, zaključio je Žuliček.

Komentari