potreban dovoljan interes roditelja

Mještanima Višnjice predstavljen projekt gradnje dječjeg vrtića u Višnjici

Objavljeno: 24.07.2018. 12:08

Zadnja izmjena: 24.07.2018. 12:16

Bude li u Višnjici iskazan dovoljan interes, prije svega roditelja, za korištenjem usluga dječjeg vrtića, Grad Lepoglava planira pokrenuti projekt izgradnje dječjeg vrtića u Višnjici.

Namjeru Grada Lepoglave da gradnjom vrtića u Višnjici životni standard mještana Višnjice podigne na višu razinu potvrdio je gradonačelnik Marijan Škvarić na sastanku s mještanima Višnjice održanom u višnjičkoj školi. Namjeru Grada Lepoglave da pokrene projekt gradnje vrtića potvrđuje i činjenica da su u gradskom proračunu za 2018. godinu osigurana sredstva za izradu projektne dokumentacije.

Hoće li se već ove godine krenuti s njenom izradom ovisi o iskazanom interesu. Kako bi se utvrdio postoji li dovoljan interes za korištenjem usluga dječjeg vrtića, mještani Višnjice pozvani su da do 1. rujna ove godine ispune i Gradu dostave za tu svrhu pripremljen anketni listić koji mogu podići u Jedinstvenom upravnom odjelu Grada Lepoglave, preuzeti sa službene gradske internet stranice ili se za informaciju obratiti predstavnicima mjesnih odbora s područja Višnjice.

- Bude li se utvrdio dovoljan interes, planiramo izgraditi uz pomoć sredstava iz fondova Europske unije. Ne dobijemo li sredstva iz europskih fondova, Grad je spreman sam financirati njegovu izgradnju. Uz opciju da vrtić gradi Grad Lepoglava postoji i opcija da se dječji vrtić u Višnjici izgradi privatan investitor. O toj mogućnosti razgovaramo s potencijalnim investitorima – istaknuo je Škvarić

Dječji vrtić u Višnjici gradio bi se na mjestu bivše školske radionice, bio bi površine od 250 do 300 metara kvadratnih, a u njemu bi bile i jaslice. Kako bi se osigurao i dodatan prostor, Grad je prema riječima Škvarića, spreman po realnoj cijeni kupiti i dodatno zemljište do parkiralištu od groblja.

 

Komentari