Mladi iz Varaždinske županije na seminaru Demokracija za 5!

Objavljeno: 27.04.2011. 14:57

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:09

Prošlog je tjedna u Rapcu održan prvi u nizu seminara na projektu Demokracija za 5! pod temom “Utjecaj europske dimenzije u razvoju nacionalne, regionalne i lokalne politike za mlade”, na kojem su sudjelovali i predstavnici mladih Varaždinske županije koje je predvodila članica Savjeta mladih Varaždinske županije i voditeljica projekta Marina Marković.

Sudionici, njih dvadesetak iz Istarske, Karlovačke, Varaždinske, Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske na seminaru su informirani o aktivnom građanskom angažmanu i načinima zagovaranja razvoja lokalnih politika za mlade na temelju europskih standarda.

Tijekom trajanja seminara uspoređena je situacija na polju politike za mlade u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji, te dan uvid u institucije Europske unije i politku za mlade. Drugi dio seminara bio je rezerviran za predstavljenje situacije lokalnih politika za mlade u pet hrvatskih županija nakon čega su dodijeljene teme za rad na preporukama za unaprijeđenje istih.

Mladi iz Varaždinske županije tako će analizirati i izraditi model upravljanja i strukturu rada Odjela za mlade Varaždinske županije koji će poslužiti kao model za sve ostale županije. Kao daljnje aktivnosti projekta Demokracija za 5 izdvajamo izradu tzv. “policy dokumenta” odnosno “policy analize” po županijama, predstavljanje publikacije o lokalnim politikama u Hrvatskoj u lokalnim zajednicama i završna konferencija projekta, koja će se održati krajem godine u Osijeku.

Više o radu Savjeta mladih Varaždinske županije možete naći na njihovim web stranicama.

Komentari