Mladi Lepoglavčani "poboljšavali nemoguće" u Ptuju

Objavljeno: 08.02.2012. 15:22

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: lepoglava.net

Predstavnici lepoglavskog Centra za mlade Hrvoje Kovač i novoosnovanog Kluba studenata grada Lepoglave Davorin Špičko boravili su u Ptuju na multilateralnom sastanku projekta „Improving possible“. Sastanak je iskorišten za upoznavanje i programsko povezivanje organizacija koje sudjeluju na projektu, a koje dolaze iz Turske, Litve, Slovenije i Hrvatske.

S obzirom na činjenicu kako je nedavno otvoren 3. poziv na dostavu prijedloga projekata u okviru Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007.-2013., mladi Lepoglavčani su iskoristili priliku kako bi sa partnerskim organizacijama otvorili mogućnosti zajedničke suradnje na spomenutom natječaju.

- Naše su dvije susjedske regije, Varaždinska i Podravska, dio programskog područja ovog natječaja, a s obzirom na činjenicu da već surađujemo na jednom projektu, obje strane smatraju kako bi bilo izrazito važno pojačati suradnju i osnažiti naše lokalne zajednice jednim dobrim projektom prekogranične suradnje - kazao je Hrvoje Kovač s kojim se složio i Robert Križanič, direktor Povoda, Zavoda za kulturo in razvoj mednarodnih odnosov v kulturi.

Sastanku su nazočili i predstavnici Razvojnog centra Ptuj, Zavoda za spodbujanje razvoja inovativnega gospodarstva in turizma i Kluba ptujskih študentov s kojima će suradnju na zajedničkim projektima ostvariti Klub studenata grada Lepoglave.

U ovu prekograničnu priču uključila se i Višnjička udruga mladih kao članica Centra za mlade koja je u suradnji sa slovenskim partnerima iz zavoda Povod aplicirala svoj prvi EU projekt kao partnerska organizacija na program Mladi na djelu.

Aktivnosti na projektu "Improving possible" nastaviti će se u Ptuju od 17. do 22. veljače kada će se sudionicima iz ove četiri zemlje predstaviti politike zapošljavanja i aktivnosti na tržišta rada iz Europskih zemalja, a posebno iz zemalja odakle dolaze sudionici razmjene mladih.

Kao odgovor na trenutnu katastrofalnu sliku mladih na burzama rada diljem Europe, predstaviti će se i aktivnosti u sklopu europskih projekata putem kojih mladi imaju priliku steći neformalno radno iskustvo (razmjene mladih, Europska volonterska služba, Eurodissey…).

Komentari