Mladi Varaždinci štošta doznali o socijalnoj zaštiti i angažiranju u društvu

Piše: J.N./eVz

Objavljeno: 06.11.2015. 20:29

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:09

Foto: Savjet Mladih

Na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije održana je prva tematska radionica za izradu Županijskog programa djelovanja za mlade...

Naime, nastavno na zaključke sastanka u vezi izrade Županijskog programa djelovanja za mlade (ŽPDM) na kojem su se okupile sve relevantne institucije i organizacije iz različitih resora bitnih za pitanja mladih, dogovoreno je da se održe tematske radionice po područjima definiranim u ŽPDM-u.

Tako je održana radionica za područja „Socijalna zaštita i uključivanje“ te „Aktivno sudjelovanje u društvu i slobodno vrijeme mladih“ na kojoj su sudjelovali predstavnici Savjeta mladih Varaždinske županije, Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra i Savjeta mladih Grada Ludbrega.

Sudionici su na sastanku komentirali predložene mjere iz navedenih područja, koje će biti uvrštene u novi ŽPDM, budući da se novi ŽPDM usklađuje s Nacionalnim programom djelovanja za mlade, a predstavlja sveobuhvatan strateški dokument kojemu je cilj unapređenje aktivnosti tijela državne uprave i javnih ustanova koje, svojim djelokrugom i nadležnostima, pridonose zadovoljavanju potreba mladih i podizanju kvalitete njihova života sa svrhom njihove optimalne društvene integracije.

Sljedeća radionica izrade ŽPDM-a biti će iz područja „Obrazovanje i profesionalno usavršavanje“ te „Zapošljavanje i poduzetništvo“, a održat će se  12. studenog ove godine.

Nakon prikupljenih usmenih i pismenih komentara dovršit će se finalna verzija ŽPDM-a, koja će poslužiti donositeljima odluka, institucijama i organizacijama u kreiranju kvalitetnih politika i programa za mlade, sukladno njihovim potrebama.

Komentari